Astăzi v-am pregătit o rețetă pentru o prăjitură foarte clasică, dar la fel de iubită. Prăjitura Etimek, care este atât de pufoasa si cremoasa, cât și ușor de făcut.
Acum să aruncăm o privire la ingredientele necesare pentru a face prăjitura Etimek și să începem. In cazul in care nu aveti in casa felii de paine prajite (eu am luat de la Lidl) puteti sa folositi piscoturi sau chiar biscuiti.
De asemenea, pentru crema eu am folosit o pudra de frisca dar e foarte bine daca o sa folositi si smantana pentru frisca pe care sa o bateti foarte bine, astfel ca nu mai aveti nevoie de lapte.
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură Etimek:
- 12 felii de paine uscata prajita (am luat din Lidl)
Pentru sirop:
- 1,5 căni de zahăr
- 2 căni de apă
În primul rând, zahărul este caramelizat prin amestecare într-o oală. Apa este adăugată încet în timp ce se amestecă. Zahărul se va îngroșa; gătiți până se topește.
Pentru budincă:
- 1 litru de lapte
- 5 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină (nu cu vârf)
- 2 linguri de amidon de grâu
- 1 lingură de unt
- 1 pachet de zahar vanilat sau esenta de vanilie
Pentru budincă, laptele, făina, amidonul și zahărul sunt amestecate și încălzite pe aragaz. Se amestecă continuu în timp ce se gătește.
Odată ce budinca atinge punctul de fierbere și se îngroașă, se adaugă untul și vanilia și se amestecă.
Pentru cremă:
- 1 pachet de frișcă bătută
- 1 cană de lapte rece
Pentru topping:
- Nuci măcinate grosier sau fistic
- Fulgi de cocos
Mod de preparare:
Feliile de paine sunt aranjate pe fundul unei forme de copt potrivite. Siropul de caramel pregătit este turnat peste ele.
Budinca pregătită este turnată peste feliile de paine uscata și se întinde uniform.
Frișca trebuie pregătită – mixati-o foarte bine cu lapte rece. Odată ce budinca s-a răcit, frișca bătută este întinsă uniform peste aceasta.
În cele din urmă, ornati prajitura cu fistic maruntit și fulgi de cocos și lăsati-o să se răcească în frigider. Pofta buna!