Astăzi vreau să îți împărtășesc o metodă simplă, rapidă și economică pentru a prepara gem de căpșuni în casă folosind mașina de pâine. Eu folosesc modelul Silvercrest de la Lidl, dar se poate face în orice tip de mașină de pâine.
Ador sezonul căpșunilor pentru că pot să-mi pregătesc propriul gem de casă. Îmi place să-l întind pe pâinea prăjită la micul dejun, alături de o cafea, să adaug o linguriță în iaurtul grecesc pentru desert și, mai ales, să-l folosesc în diverse prăjituri și deserturi.
Gemul de casă este cea mai bună opțiune dacă dorim să consumăm o confitură de calitate, fără aditivi artificiali. Prepararea manuală poate fi însă un pic obositoare, dar cu ajutorul mașinii de pâine devine foarte simplă și rezultatul este minunat. Avantajele sunt numeroase: obținem un gem natural și delicios, murdărim puțin, nu există riscul de stropire sau arsuri, și în timp ce gemul se prepară, ne putem ocupa de alte activități. Cu alte cuvinte, are doar beneficii.
Dacă nu ai o mașină de pâine și dorești să îți cumperi una, dar nu poți aștepta să apară modelul Silvercrest de la Lidl, poți arunca o privire la Moulinex Home Baguette, care este una dintre mai vândute pe emag, sau la modelul Princess Wake Up, care are și el recenzii foarte bune și este la jumătate de preț față de primul.
Ingrediente:
- 500 grame de căpșuni
- 1/2 lămâie
- 200 grame de zahăr
- 3 foi de gelatină neutră (sau 1/2 plic de gelatină pudră)
Preparare:
- Spălăm căpșunile, le îndepărtăm codițele și le tăiem în cubulețe mici. În timp ce facem acest lucru, punem gelatina la hidratat în apă rece.
- Punem în cuva mașinii de pâine căpșunile tăiate, zahărul și sucul de lămâie.
- Scurgem foile de gelatină și le adăugăm peste celelalte ingrediente din cuvă.
- Introducem cuva în mașina de pâine și selectăm programul pentru gemuri (în cazul meu, programul numărul 11).
- Odată ce programul s-a terminat, gemul este gata. Îl putem păstra timp de 15 zile în frigider sau mai mult timp în congelator. De asemenea, se poate păstra până la un an dacă îl punem în borcane curate și sterilizate, și îl fierbem la bain-marie timp de 20 de minute.
Îți recomand să încerci această rețetă dacă ai o mașină de pâine, sunt sigur că nu vei mai cumpăra gem industrial, deoarece este atât de simplu și economic să-l faci acasă.
Aștept cu nerăbdare să-l prepari și să-mi scrii într-un comentariu ce părere ai avut după ce l-ai gustat. Nu uita să-mi povestești cum ți-a ieșit!