Ingrediente pentru blat de tort Oreo
- 175 grame de biscuiți Oreo
- 180 ml de lapte
- 6 grame de praf de copt
Prepararea blatului de tort Oreo
În primul rând, separăm crema de la biscuiții Oreo și o punem deoparte pentru mai târziu. Apoi, punem biscuiții într-un robot de bucătărie și îi măcinăm până obținem un praf fin, așa cum vezi aici.
După aceea, punem biscuiții măcinați într-un bol mare și adăugăm praful de copt. Amestecăm bine, apoi adăugăm laptele și batem cu un mixer electric până devine o compoziție fină și bine omogenizată.
Într-o formă mică (vezi pe Amazon), cea pe care o folosesc eu are un diametru de 15 centimetri, punem hârtie de copt pe fund pentru a putea scoate mai ușor blatul de tort. Dacă vrei, poți să ungi forma cu unt și făină. Turnăm compoziția pregătită anterior și o punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și o coacem la aceeași temperatură timp de 25-30 de minute.
Odată scoasă din cuptor, o lăsăm să se răcească aproximativ 10 minute înainte de a o scoate din formă. Între timp, vom pregăti o cremă pentru a-i da un gust dulce.
Ingrediente pentru cremade brânză
- 200 grame de unt nesărat
- 400 grame de zahăr pudră
- 200 grame de cremă de brânză
Prepararea cremei de brânză
Mai întâi, punem untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, în bolul mixerului (vezi pe Amazon). Dacă ai accesoriul tip paletă, îți recomand să-l folosești și să bați la viteză medie-mare timp de 5 minute. Este foarte important să batem bine untul pentru a deveni aerat, cremos și albicios.
Apoi, punem zahărul pudră într-o sită fină și îl cernem. Pentru a nu împrăștia zahărul, îl amestecăm întâi puțin manual, apoi batem la viteză medie-mare timp de 5 minute.
După acest timp, adunăm toată crema de pe pereții bolului și o aducem în centru. Adăugăm crema de brânză, care trebuie să fie rece, direct din frigider, și batem încă două minute la viteză medie-mare. Urmând acești pași simpli, obținem o cremă de brânză delicioasă, cu o consistență și textură ideale pentru a umple și decora tortul nostru.
Montarea tortului Oreo
Începem cu montarea tortului; dacă blatul a făcut un mic „munte”, îl tăiem și îl nivelăm. Apoi, îl tăiem pe jumătate.
Acum, cu o lingură, înmuiem puțin crema pe care am păstrat-o din interiorul biscuiților Oreo, și când devine mai moale, o întindem pe blat. După aceea, acoperim această cremă cu un strat generos de cremă de brânză pe care l-am pregătit.
Apoi, acoperim cu cealaltă parte a blatului. Dacă vrei, poți să-l lași așa și va arăta ca un Oreo uriaș, dar dacă ești ca mine și îți place să decorezi torturile, poți face câteva rozetă frumoase cu cremă în jurul tortului. Și, în final, pune câte o jumătate de biscuite Oreo între fiecare rozetă de frosting.