Acesta este un tort cu jeleu și fructe proaspete – puteti folosi orice fructe doriti voi – capsuni, zmeura, afine, caise, piersici etc.! Pentru vară, acesta este exact ceea ce aveți nevoie, deoarece este foarte simplu și incredibil de gustos!
Cantitatea de zahar o puteti regla in functie de cat de dulce va place voua. De asemenea, daca nu vreti sa folositi gelatina, puteti folosi agar-agar.
Tortul este perfect pentru momentele in care se anunta musafiri, atunci cand urmeaza sa aveti o aniversare in familie sau pur si simplu pentru zilele in care vreti sa mancati ceva dulce.
Ingrediente de care aveti nevoie:
- 1 litru smântână pentru frisca (poate fi si smantana acra)
- 200-250 g zahăr pudră
- 16 g zahăr vanilat
- 400 + 100 g fructe de pădure
- 1 pachet de jeleu
- 2 plicuri de gelatină (25 g fiecare) + 200 ml apă rece
Preparare:
Dizolvați gelatina în apă rece și lăsați-o să se întărească.
Înmuiați jeleul în apă și lăsați-l să se întărească. Apoi tăiați o porție în bucăți aleatorii și cealaltă în triunghiuri frumoase. De asemenea, tăiați jumătate din cantitatea de fructe in bucati mai mici și cealaltă jumătate de cantitate, în jumătăți.
Adăugați zahărul și zahărul vanilat la smântână și mixati cat sa se omogenizeze ingredientele.
Turnați gelatina topită și amestecați.
Acoperiți forma cu folie de plastic și puneți fructele și bucățile de jeleu tăiate aleatoriu pe fund. Turnați amestecul de smântână, amestecați timp de 2-3 minute pentru a lăsa crema să se întărească puțin.
Aranjați fructele și jeleul într-un model frumos deasupra. Acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider timp de 3 ore.
Tăiați și bucurați-vă de acest tort uimitor, cremos si aromat.
Pofta buna!