Această combinație vă va încânta cu adevărat – practic este reteta de Tosca dar am adaugat si niste nuca de cocos. Iubesc prăjiturile cu mac și aceasta include și celălalt ingredient preferat al meu, cocosul.
Crema de vanilie din budincă și unt, deasupra biscuiți acoperiți cu ciocolată delicioasă și ulei de cocos. Bineînțeles, puteți folosi și glazura voastră preferată de ciocolată, fie cu unt, fie tradițională – ganache cu smântână pentru frisca si ciocolata.
Am făcut rețeta în jumătate de porție și a fost fantastică, dar data viitoare cu siguranță voi face o porție întreagă. A fost prea puțin.
Ingrediente pentru aluat:
- 120 g mac
- 100 g cocos
- 3 linguri făină
- 220 g zahăr
- 8 albușuri
Prepararea blatului:
Batem albușurile cu zahărul până obținem o spumă tare. Adăugăm treptat amestecul de mac, cocos și făină.
Turnăm aluatul pregătit într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit. Coacem la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute, verificând constant.
După coacere, lăsăm să se răcească pe un grătar.
Cremă:
- 300 ml lapte
- 8 gălbenușuri
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri zahăr
- 200 g unt
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
Prepararea cremei:
În lapte, amestecăm gălbenușurile, praful de budincă, zahărul vanilat și zahărul. Fierbem o budinca groasa, pe care o lăsăm să se răcească. Acoperim cu folie alimentară pentru a preveni formarea unei cruste.
Batem untul cu zahărul pudră și esența de vanilie, apoi adăugăm treptat budinca răcită, câte o lingură pe rând.
Pentru decor:
- 100 g ciocolată
- 2 linguri ulei de cocos
- după nevoie biscuiți
- lapte pentru insiropat
Mod de preparare:
Stropim blatul cu puțin lapte pentru a-l umezi, întindem crema uniform și așezăm deasupra biscuiții.
Turnăm glazura de ciocolată peste biscuiți și lăsăm prăjitura la frigider să se întărească bine – ideal ar fi să stea peste noapte.
Pentru glazura de ciocolată, topim ciocolata în baie de aburi și adăugăm uleiul de cocos.
Pofta buna!