Prunele din grădină se coc încet, așa că am încercat un tort răsturnat cu fructe, pe care îl pregăteam de obicei doar cu mere. Cu prune, este de asemenea o delicatesă incredibilă.
Cu siguranță încercați. Eu prefer să folosesc multe prune, dar puteți ajusta cantitatea după gustul vostru.
Daca veti citi reteta cand nu mai este sezonul prunelor, sa stiti ca le puteti inlocui cu orice tip de fructe congelate.
Ingrediente pentru aluat:
- 4 ouă
- 5 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 150 ml lapte
- 100 ml ulei
Pregătirea tăvii:
Pregătim o tavă mare clasică, pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Pe hârtie așezăm jumătățile de prune, pe care le presărăm cu scorțișoară și zahăr vanilat. Presărăm deasupra grișul și macul măcinat.
Prepararea aluatului:
Batem ouăle cu zahărul până obținem o spumă tare. Adăugăm laptele, uleiul și apoi toate ingredientele uscate, cu excepția cacao-ului.
Turnăm aluatul peste prune, păstrând o treime din aluat în bol și adăugăm cacao în acesta. Amestecăm bine și turnăm aluatul cu cacao în zig-zag peste aluatul alb.
Pentru stratul de fructe:
- Prune, după gust
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lingură scorțișoară
- 4 linguri griș
- 4 linguri mac măcinat
Pentru decor:
- 400 g smântână
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri pudra ciocolata
Mod de preparare
Coacerea:
Coacem la 180°C timp de aproximativ 30 de minute, verificând periodic.
După coacere, lăsăm să se răcească complet.
Prepararea stratului de smântână:
Amestecăm smântâna cu zahărul vanilat folosind o lingură, pentru a evita subțierea excesivă a smântânii. Întindem smântâna peste prune și nivelăm frumos.
Decorăm cu pudra de ciocolata.
Răcirea și servirea:
Lăsăm prajitura să stea în frigider și apoi o servim.
Poftă bună!