Îmi place foarte mult pandișpanul, rulourile din pandișpan și, bineînțeles, tortul făcut din rulouri de pandișpan.
Această delicatesă este potrivită pentru orice sărbătoare: arată foarte bine și este extrem de gustoasă! Este imposibil să-i reziști! Prepararea este putin mai laborioasă, dar merită!
Ingrediente pentru ruladă:
- 6 ouă
- 140 g zahăr pudră
- 100 g făină
- un praf de sare
- gem de zmeură
Pasul 1:
Pentru rulou, bateți gălbenușurile cu zahărul până devin spumoase, adăugați făina, apoi încorporați treptat albușurile bătute spumă tare. Turnați aluatul într-o tavă mare tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 180°C timp de 10 minute.
Pasul 2:
Lăsați aluatul să se răcească, ungeți-l cu gem de zmeură și rulați-l. Puneți ruloul la frigider cel puțin peste noapte. A doua zi, tăiați ruloul în felii de 1-1.5 cm grosime. Folosiți feliile pentru a tapeta marginile unei forme de tort (diametru de 23 cm).
Pentru tort:
- 250 g pișcoturi rotunde
- 1 kg smântână
- 4 pachete zahăr vanilat
- Zahăr pudră, după gust
- Esență de rom, pentru aromă
- Fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare
Pasul 3:
Ungeți baza formei de tort cu unt și presărați fulgi de nucă de cocos. Puneți un strat de pișcoturi pe fundul formei, apoi întindeți un strat de cremă (amestec de smântână, zahăr vanilat, zahăr pudră și esență de rom).
După preferințe, puteți adăuga și fructe în cremă. Continuați să alternați straturile: pișcoturi, cremă, pișcoturi, cremă… Puteți adăuga Nutella sau gem între straturi, dacă doriți.
Pasul 4:
Puneți tortul la frigider.
Pasul 5:
Decorați tortul cu frișcă și fructe înainte de servire.
Poftă bună!