Pregătesc acest mic dejun delicios și rapid din lipie la tigaie în doar 10 minute! Iese o plăcintă extraordinar de gustoasă din lipie, făcută din cele mai simple ingrediente.
Este nu doar savuroasă, ci și incredibil de ușor de preparat! Dacă nu știi ce să pregătești din lipie, încearcă cu încredere această minunată plăcintă cu salam, brânză și roșii. Cel mai gustos mic dejun rapid!
Ingrediente:
- lipie (foi rotunde): 4 bucăți
- ouă: 5 bucăți
- roșii: 3 bucăți
- brânză: 250 g
- salam/sunca/parizer: 150 g
- busuioc: 2 fire
- unt: 1 bucată
- ulei vegetal: 1 lingură
- sare: după gust
- mărar
Mod de preparare:
Dacă folosiți foi de lipie dreptunghiulare sau pătrate, tăiați-le în cercuri de dimensiunea tigăii pe care o veți folosi pentru plăcintă. Veți avea nevoie de 4 bucăți.
Tăiați roșiile în felii, radeți brânza pe răzătoarea mare. La fel radeți și salamul.
Tocați mărunt frunzele de busuioc proaspăt.
Spargeți ouăle într-un bol și adăugați sare după gust. Bateți ouăle cu un tel până devin pufoase și apare o spumă aerată. Dacă aveți timp și dorință, puteți folosi un mixer.
Ungeți suprafața tigăii cu unt și adăugați puțin ulei vegetal. Turnați puțin din ouăle bătute. Așezați deasupra un cerc de lipie astfel încât lipia să se unească cu amestecul de ouă, apoi opriți focul sau puneți tigaia deoparte.
Așezați mai întâi un strat de salam ras și puțină brânză rasă. Acoperiți totul cu a doua foaie de lipie.
Urmează un strat de roșii, busuioc și brânză rasă. Acoperiți cu a treia foaie de lipie.
Repetați stratul de salam și brânză. Așezați a patra foaie de lipie și aprindeți focul sau mutați tigaia pe un ochi aprins.
După câteva minute, turnați deasupra plăcintei restul de ouă bătute. Acoperiți cu un capac și gătiți la foc mic timp de 5 minute.
Apoi întoarceți plăcinta pe cealaltă parte. Gătiți încă 5 minute sub capac.
Luați-o de pe foc și serviți-o imediat.
Vă doresc poftă bună tuturor!