Ai nevoie de 1 kg de pulpa de pui dezosata și de slănină subțire pentru cel mai natural și gustos produs din carne. Acest cârnați de pui la cuptor este atât de reușit datorită faptului că toate sucurile se păstrează în interiorul său în timpul gătitului, ceea ce îl face atât de gustos.
Cu acest cârnat, sandwich-urile ies pur și simplu grozave. Ia pâine proaspătă neagră, pune câteva felii din produsul gata preparat și adaugă puțină muștar cu boabe. Ce bunătate!
Cârnați de pui la cuptor: secretul aromei
Pentru ca mirosul acestui produs din carne să îi facă pe ai tăi să vină imediat, folosește un set special de condimente. Pentru a oferi cârnaților o aromă deosebită, ia muștar uscat, usturoi și ierburi italiene.
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de pui dezosata
- 150 g slănină
- 3 căței de usturoi
- 1,5 linguri de muștar
- Ierburi italiene (după gust)
- 1 linguriță de sare
- Piper negru măcinat (după gust)
- 1 intestin de porc curățat
- 100 ml apă
Mod de preparare:
Tăiați pulpa de pui în cubulețe mici. Luați slănina fără sorici și tocați-o cu ajutorul unei mașini de tocat carne. Curățați usturoiul și tocați-l cu un presor de usturoi.
Într-un bol mare, puneți fileul de pui și slănina. Adăugați usturoiul și muștarul uscat (boabe).
Adăugați ierburile italiene, sarea și piperul după gust.
Turnați apă peste ingredientele amestecate și amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă de carne.
Folosind un accesoriu special la mașina de tocat carne, umpleți intestinul de porc cu compoziția de pui. Legați capetele cu ață.
Tapetați o tavă cu folie de aluminiu. Adăugați o cantitate mică de apă în tavă. Faceți câteva găuri în cârnați cu o scobitoare. Puneți cârnații în tavă.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Introduceți tava cu cârnații în cuptor pentru 1 oră.
Întoarceți cârnații pe cealaltă parte și mai lăsați-i în cuptor încă 25 de minute, la aceeași temperatură.
Notă importantă: Înainte de a folosi intestinul de porc, asigurați-vă că l-ați spălat bine. Pentru o curățare suplimentară, recomandăm să puneți 500 ml de apă caldă și 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Când lichidul s-a răcit complet, puneți intestinul în apă pentru a elimina mirosul neplăcut.
După aceea, clătiți-l din nou și începeți să preparați cârnații.