Aceste fursecuri sunt incredibil de delicioase și aromate! Nu doar gustul, ci și mirosul lor este fenomenal, garantându-ne că întreaga familie va fi impresionată!
În aluat am adăugat migdale, iar fursecurile coapte le-am tăvălit în zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Rezultatul final este splendid, așa că vi le recomand cu căldură! Aceste fursecuri sunt cu adevărat o alegere demnă de masa de sarbatoare!
Timp de preparare: 25 minute
Timp de coacere: 10 minute
Ingrediente
- 150 g făină albă
- 70 g amidon (făină de grâu sau de cartofi)
- 70 g zahăr pudră
- 80 g migdale măcinate
- 150 g unt
- 1 gălbenuș de ou
- Zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat pentru tăvălit
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm toate ingredientele, cu excepția zahărului pudră și zahărului vanilat. Este important ca gălbenușul și untul să fie foarte reci, așa că scoateți-le din frigider și adăugați-le imediat la celelalte ingrediente.
Frământăm ingredientele până obținem un aluat. Aceasta poate dura puțin, așa că este nevoie de răbdare pentru a-l frământa bine până se leagă.
Așezăm aluatul pe o suprafață cu făină și formăm un cerc, apoi îl punem în frigider pentru a se răci. Aceasta este o etapă importantă, deoarece aluatul moale este mai greu de manevrat. Lăsăm aluatul să se odihnească timp de aproximativ 1 oră.
După ce s-a odihnit, formăm din aluat un cilindru și tăiem felii de grosime uniformă. Din fiecare bucată formăm fursecuri.
Așezăm fursecurii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, având grijă ca aceștia să nu se atingă. Într-o tavă de 30×40 cm, aranjăm 5 rânduri cu câte 4 fursecuri (în total 20 de bucăți).
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 21 de minute. Fiecare cuptor se comportă diferit, așa că aveți grijă! Fursecurii sunt gata atunci când aluatul este încă deschis la culoare, dar baza este deja de un maro deschis.
Scoatem fursecurii din cuptor, îi lăsăm să se răcească câteva minute, apoi îi tăvălim în amestecul de zahăr pudră și zahăr vanilat, cât sunt încă calzi.
Din această rețetă rezultă aproximativ 40 de fursecuri. Poftă bună!