Aceste plăcinte umplute cu magiun sunt perfecte pentru toți iubitorii de plăcinte dospite. Deși prepararea necesită mai mult timp, rezultatul merită din plin.
Sunt consistente și sunt ideale pentru micul dejun sau ca desert alături de o cafea de după-amiază.
Ingrediente pentru aluat:
- 200 ml lapte
- 200 ml apă
- 100 ml ulei
- 1 cub drojdie
- 2 linguri zahăr
- 1 ou
- 1 albuș
- 780 g făină tip 650
- 1 linguriță sare
Pentru umplutură și uns:
- 100 g unt
- Magiun (după preferințe)
- 1 gălbenuș
- 1 lingură lapte
- Mac pentru decor
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele pentru aluat într-un bol și frământă până obții un aluat neted. Acoperă-l cu un prosop și lasă-l să dospească timp de 30 de minute.
După ce aluatul a crescut, îl împarți în 12 părți egale și formezi bile mici din fiecare bucată.
Fiecare bilă de aluat se întinde într-un strat subțire, apoi se unge cu unt topit. Împăturește marginile opuse spre mijloc și adaugă magiun în mijlocul fiecărei bucăți.
Pliază aluatul peste magiun și așază plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Lasă plăcintele să mai dospească pe tavă timp de 15 minute. Apoi unge-le cu gălbenuș bătut cu lapte și presară mac deasupra.
Coace plăcintele în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20 de minute, până devin aurii.
După coacere, lasă plăcintele să se răcească sub un prosop.
Aceste plăcinte umplute cu magiun sunt incredibil de pufoase și gustoase, amintind de dulciurile pregătite de bunici.
Va doresc pofta buna!