Această rețetă de tiramisu rapid este ideală pentru momentele când dorești un desert savuros, dar fără prea mult efort.
Cu un blat pufos, cremă fină de lapte și cafea, acest tiramisu va aduce o notă italiană în bucătăria ta!
Perfect pentru 6-8 porții, gata în mai puțin de o oră și cu ingrediente simple, desertul acesta va fi cu siguranță apreciat de toți cei care îl vor gusta.
Pentru 6-8 persoane | 20 min pregătire, 20 min coacere
Pahar de măsurare de 200 ml
Ingredinte pentru blat:
- 2 ouă
- 1/2 cană zahăr
- 1/2 cană făină
- 1,5 linguri de cacao
- 1/2 pliculeț de vanilie
- 1/2 pliculeț praf de copt
Mod de preparare al blatului:
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge o tavă pătrată cu unt la temperatura camerei.
Într-un bol, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase. Adaugă făina, cacaoa, praful de copt și vanilia, amestecând bine. Toarnă compoziția în tavă și coace în cuptorul preîncălzit.
Verifică blatul cu o scobitoare; dacă este gata, scoate-l din cuptor și, după ce se răcește puțin, toarnă peste el siropul de cafea preparat din apă, cafea și zahăr.
Ingrediente pentru cremă:
- 1/2 litru lapte
- 1/2 cană zahăr
- 1/2 cană făină
- 1/2 lingură amidon
- 1 pachet cremă de brânză (200 g)
Pentru sirop:
- 1/2 cană apă
- 1/2 linguriță cafea granule
- 1/2 linguriță zahăr
Pentru decor:
- Cacao (pentru presărat deasupra)
Pregatire cremă:
Amestecă laptele, zahărul, făina și amidonul și pune amestecul pe foc. Fierbe până se îngroașă, apoi adaugă crema de brânză și mai lasă 1 minut pe foc. După ce se răcorește, întinde crema peste blat.
Pune prăjitura la frigider să se răcească complet și presară cacao deasupra înainte de servire.
Poftă bună!