Rețetă simplă pentru cârnați de casă. Cârnații pregătiți după această rețetă sunt foarte gustoși. Cârnați suculenți pentru un prânz sau o cină delicioasă. Principalul este să gătiți cu o stare de spirit bună! Urmați pașii și veți reuși!
Oricare cârnați de casă, pregătiți manual, se diferențiază mult de cei industriali nu doar prin gust și aspect, ci și prin rețetă.
Important este să gătiți cu plăcere.
Ingrediente:
- 500 de grame de carne de vită
- 1,5 kg de carne de porc
- 500 g de piept de porc
- 1 linguriță de piper negru
- 1 linguriță de usturoi uscat
- 1/2 linguriță de piper piperat
- 1 linguriță de zahăr
- 45 g de sare nitritată
- 250 ml de apă rece
- intestine de porc
Mod de preparare:
Tăiați 500 g de carne de vită în bucăți mici, pentru a fi ușor de tocat la mașina de tocat carne. Tocați carnea de vită la mașina de tocat cu sită mare. Tăiați carnea de porc în bucăți mici. Treceți-o prin mașina de tocat. De asemenea, tăiați slănina de porc și tocați-o prin mașina de tocat.
Prieteni, nu uitați să derulați galeria (pozele), vă arăt pas cu pas procesul de preparare.
La carne adăugăm piper negru, usturoi uscat, piper boabe, zahăr, sare nitritică și 250 ml apă rece.
Amestecăm bine. Este important să amestecați temeinic pentru ca umplutura să devină lipicioasă și să apară firele de proteină.
Puneți la frigider cel puțin peste noapte.
Veți avea nevoie de intestin de porc. Spălați-le bine și lăsați-le în apă timp de 30 de minute.
Continuăm să pregătim cârnații de casă. Amestecați din nou bine umplutura.
Prin intestinul de porc puteți lăsa să treacă ulei. Curățați bine duza mașinii de tocat pentru cârnați cu ulei. Puneți intestinul de porc pe duza mașinii de tocat.
Umpleți intestinele de porc cu umplutura pregătită. Legați capetele strâns.
Înțepați cu o scobitoare și lăsați aerul în exces să iasă.
Ungeți grătarul cu ulei. Puneți cu grijă cârnații pe grătar.
Coaceți în cuptor la temperatură scăzută de 80°C timp de 1 oră.
Apoi puneți o tavă cu apă în cuptor (în partea de jos) și coaceți încă 2 ore la 80°C.
După coacere, lăsați cârnații în apă rece timp de 5 minute.
Usucați-i cu un prosop de bucătărie.
Agățați-i într-o încăpere bine ventilată (la temperatura camerei) timp de 24 de ore.
Cârnații noștri delicioși sunt gata. Este un produs foarte gustos, aromat și natural. Cu siguranță vă recomand să încercați să-i pregătiți! Ies extraordinari si la afumatoare, pentru cei care au posibilitatea sa ii faca asa.
Pofta buna!