Papanașii sunt o delicatesă tradițională românească, cu o textură fină și un gust delicios de brânză de vaci. Aceștia sunt perfecți pentru orice ocazie, fie că sunt servite ca desert sau ca mic dejun.
Rețeta de față este simplă și rapidă, iar papanașii ies pufoși, cu un interior cremos, fără a fi prea grei sau prea făinoși. Perfecti pentru iubitorii de dulciuri ușoare și delicioase!
Ingrediente:
- Brânză de vaci – 300 g
- 1 ou
- 1 lingură de zahăr (poți adăuga mai mult dacă dorești)
- Un vârf de sare
- 1-2 linguri de făină
Preparare:
Eu amestec toate ingredientele doar cu o furculiță, nici vorbă de blender.
Frământ brânza de vaci. Adaug un ou, sare, zahăr și puțin vanilină.
Pun făina, întâi o lingură, amestec și încerc să formez un bilă. Apoi, în funcție de consistență, dacă bila se ține bine, nu mai adaug făină, dacă este încă prea moale, pot adăuga o lingură în plus, dar nu mai mult.
De obicei, pregătesc cu făină de orez, dar astăzi pregătesc cu făină de grâu.
Din cantitățile de mai sus ies 8 papanasi.
Formez bile, presând bine amestecul pentru a elimina aerul și a obține bile compacte.
Apoi, le aplatizez ușor și le ajustez.
Îi poti praji pe o tigaie încălzită cu o cantitate mică de ulei vegetal. Nu este necesar să tăvălești papanasii prin făină (!)
Îi coc aproximativ 10 minute la foc mic, întorcându-i pe ambele părți, fără a-i acoperi cu capac, altfel se vor desface.
Dacă dorești, poți să ii prăjești rapid, iar apoi să le termini de gătit în cuptor.
Papanasii ies deliciosi, pufosi în interior, cu gustul autentic de brânză de vaci, nu doar cu gust de făină. Îmi plac foarte mult, si nu doar mie.
Pofta buna!