Astăzi vă invit să încercați o ruladă delicioasă, fără coacere, care se face în doar 15 minute. Are gust de tiramisu, dar nu conține ouă. O recomand cu drag, este ușor de preparat, nu este prea dulce și este cu adevărat delicioasă.
Pentru a o pregăti, avem nevoie de doar câteva ingrediente. Vă invit să urmăriți mai departe.
Ingrediente pentru crema:
- 500 ml smântână pentru frișcă 36%
- 500 g brânză mascarpone
- 3-4 linguri generoase de zahăr pudră
Pentru decor:
- Aproximativ 36 piscoturi
- Cacao
- 2 linguri de cafea solubilă
- Aproximativ 250 ml apă rece fiartă
- Opțional, 2 linguri de amaretto
Într-un bol, punem smântâna 36% foarte bine răcită și o batem. Când începe să se îngroașe, adăugăm mascarpone și zahărul pudră. Amestecăm totul până obținem o cremă groasă.
Pe folie alimentară așezăm piscoturile. Fiecare piscot este mai întâi înmuiat în cafea.
*Înmuierea în cafea trebuie să fie rapidă, pentru a nu se înmuia prea mult piscoturile.
Așezăm piscoturile într-un dreptunghi de 4×9 (4 piscoturi pe lungime și 9 piscoturi pe lățime).
Apoi, peste piscoturi întindem crema. Lăsăm puțină cremă pentru decorarea ulterioară a ruladei.
Distribuim crema uniform pe piscoturi. Rulăm rulada ajutându-ne de folie.
Rulada învelită se pune în frigider pentru aproximativ 3 ore. După acest timp, îndepărtăm cu grijă folia.
Rulada iese destul de mare, eu am tăiat-o în două părți mai mici.
Ungem rulada cu cremă și putem face un model cu ajutorul unei furculițe.
Apoi, o presărăm cu cacao și o decorăm, de exemplu, făcând un model pe partea de sus.
Punem rulada în frigider pentru câteva ore.
Și gata!
Este minunată, cremoasă, nu prea dulce. Pofta buna!