Îți plac clătitele? Eu le ador! Întotdeauna le pregătesc pentru micul dejun în weekend, iar familia așteaptă de vineri seara.
De obicei, prepar clătitele după rețeta mea verficată de ani de zile, dar de data aceasta am decis să diversific puțin, nu umplutura, ci chiar aluatul. Am adăugat un nou gust și parfum. Îmi place să experimentez, nu întotdeauna cu succes, dar de data aceasta experimentul a reușit de minune.
Clătitele ies subțiri, delicioase, aromate și aspectuoase.
Iată ingredientele pentru rețeta de clătite:
- 2 ouă
- 2 linguri de zahăr
- Un praf de sare
- 300 ml lapte
- 250 g făină
- 1 lămâie
- 150-200 ml apă clocotită
- 1 lingură de ulei vegetal (pentru aluat)
Preparare:
Bat două ouă cu zahăr și un praf de sare. Zahărul îl adaug după gust, noi preferăm mai dulci, așa că pun 2 linguri.
Apoi adaug laptele, care poate fi rece, direct din frigider.
Și acum, surpriza! De fapt, lămâia.
Răzuiesc coaja unei lămâi și o adaug în aluat, iar din jumătatea unei lămâi storc sucul, aproximativ 2 linguri, pe care îl adaug și pe acesta. De altfel, lămâia poate fi înlocuită cu portocală, va fi probabil și mai gustos.
Și acum, continuăm cu rețeta. Adaug făina și amestec bine pentru a nu forma cocoloașe.
Adaug apă clocotită, aproximativ 150-200 ml. Începeți cu 150 ml și ajustați aluatul la consistența dorită. După cum am observat, nu este nevoie de mai mult de 200 ml de apă clocotită.
Ah, da, nu uitați de uleiul vegetal, pe care trebuie să-l adăugați în aluat, aproximativ o lingură.
Lăsați aluatul să se odihnească timp de 5 minute și apoi puteți începe să coaceți. De fiecare dată, ungeți tigaia cu ulei vegetal.
Încearcă să pregătești aceste clătite, sunt foarte delicioase! Lămâia adaugă o ușoară aciditate și un aftertaste plăcut. Cu siguranță îți vor plăcea!
Poti sa le umpli cu ce doresti. Pofta buna!