Știți cum să pregătiți chiftele foarte suculente și delicioase din piept de pui? Fără mașină de tocat carne și doar în 30 de minute. Dacă nu, vă voi spune acum.
Așa cum probabil ați înțeles din introducere, astăzi în meniu am chiftele din piept de pui tăiate mărunt. Se prepară repede și nu sunt deloc complicate. Bineînțeles, va dura ceva timp pentru preparare, dar vă asigur că merită. Aproape tuturor celor dragi le plac foarte mult aceste chiftele, așa că de fiecare dată fac o porție dublă.
Ingrediente:
- Piept de pui – 2 bucăți
- Ouă – 1 bucată
- Maioneză clasică – 2 linguri
- Făină – 2 linguri
- Sare – după gust
- Piper negru măcinat – după gust
- Ulei vegetal pentru prăjit
- Cașcaval – 70 g
CUM SE GĂTEȘTE:
Pentru chiftelele tăiate mărunt, pieptul de pui trebuie să fie puțin înghețat. Dacă a stat mult timp în congelator, trebuie să îl scoateți cu 30-40 de minute înainte de gătire pentru a nu fi prea tare.
În starea de îngheț parțial, pieptul de pui este mult mai ușor de tăiat în bucăți mici decât dacă ar fi complet decongelat. Cu ajutorul unui cuțit, toc carnea, cu cât o tăiați mai mărunt, cu atât chiftelele vor fi mai gustoase.
Într-un bol, adaug brânză rasă pe răzătoare mare, maioneză, ou de pui, făină, sare și piper negru măcinat. Amestec bine toate ingredientele. Le pun în frigider pentru 30 de minute pentru a se marina.
Un mic detaliu! Dacă sunt persoane care nu doresc să pună brânză, pur și simplu nu o adăugați. Credeți-mă, gustul chiflelor nu va fi mai puțin bun.
În plus, făina poate fi înlocuită cu amidon de cartofi.
Într-o tigaie încălzită, cu puțin ulei vegetal, pun cu o lingură amestecul de carne și formez chiftelele de dimensiunea dorită.
Este important să umeziți lingura cu apă, astfel încât amestecul de carne să nu se lipească de ea!
Prăjesc chiftelele la foc mediu până când se formează o crustă aurie frumoasă, aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte.
Chiftelele minunate din piept de pui sunt gata și le servesc imediat, fierbinți, la masă.
Chiftelele au ieșit apetisante, gustoase și suculente. Încercați-le, gătiti-le și bucurați-vă pe voi înșivă, familia și prietenii! Pofta buna!