Această prăjitură îmbină armonios cremozitatea brânzei mascarpone cu intensitatea ciocolatei negre, creând un desert de neuitat. Este ideală pentru zilele în care vrei să pregătești ceva special, dar fără prea mult efort. Aspectul său elegant și gustul fin o fac perfectă pentru ocazii festive, dar și pentru momentele când vrei doar să te răsfeți.
Cu un blat pufos de cacao, strat generos de mascarpone și un sos de ciocolată catifelat, această prăjitură va deveni rapid una dintre favoritele tale.
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua, 5 linguri de zahar
- 5 linguri faina de grau, 1-2 lingurite pudra de cacao
- Un varf de cutit de praf de copt
Ingrediente pentru sosul de ciocolata:
- 150 ml smantana dulce
- 150 gr ciocolata neagra (min. 70% cacao)
- 1 lingura Nutella
In plus:
- 500 gr branza mascarpone
- 10 linguri lapte
Mod de preparare:
Bate ouale si zaharul pana se albesc la culoare, apoi adauga faina, praful de copt si cacaoa. Toarna aluatul obtinut intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Coace aluatul timp de aproximativ 10 minute la o temperatura de 180 grade.
Dupa ce blatul s-a copt, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca. Taie blatul in jumatate, astfel incat sa obtii doua blaturi mai mici.
Pune intr-un vas ciocolata neagra, Nutella si smantana dulce. Topeste amestecul la bain-marie. Lasa sosul de ciocolata sa se raceasca.
Pune primul blat pe o tava. Insiropeaza blatul cu lapte si acopera-l cu 250 gr mascarpone. Deasupra toarna jumatate din sosul de ciocolata. Pune apoi celalalt blat, insiropeaza-l, intinde deasupra restul de mascarpone si decoreaza prajitura, dupa propriul plac, cu sosul de ciocolata ramas.
Pune prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore. De preferat ar fi sa o lasi la frigider o noapte intreaga. A doua zi o poti taia si servi impreuna cu cei dragi.
Pofta buna si spor la gatit!