Rulada cu cremă de mure este un desert rafinat și delicios, perfect pentru a adăuga un strop de culoare și savoare mesei tale. Aluatul pufos, realizat dintr-o combinație de făină de grâu și făină de cartofi, se coace rapid, iar crema de mure, cremoasă și ușor acidulată, este răsfățul ideal pentru iubitorii de fructe.
Gelatina îi conferă consistență, iar smântâna pentru frișcă transformă crema într-o textură aerată și fină. După ce se răcește și se întărește, rulada devine un desert perfect pentru orice ocazie, iar decorarea cu zahăr pudră adaugă un plus de eleganță.
Ingrediente pentru pandispan:
- 4 ouă
- 3/4 cană zahăr
- 1/2 cană făină de grâu
- 1/2 cană amidon de cartofi
- 1/2 linguriță praf de copt
Cremă:
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 200 g mure
- 5 linguri de lapte
- 1 linguriță cu vârf de gelatină
- zahăr, aproximativ 1-2 linguri
Mod de preparare:
Ingrediente pentru aluat trebuie pregătite din timp, astfel încât să fie la temperatura camerei. Separă gălbenușurile de albușuri. Apoi bate albușurile cu un praf de sare până obții o spumă tare și lasă deoparte. Gălbenușurile freacă-le cu zahărul.
Adaugă faina + amidonul amestecate și cernute împreună cu praful de copt. La final, încorporează spuma de albușuri și amestecă bine.
Tapetează o tavă mare (de cuptor) cu hârtie de copt. Toarnă aluatul, nivelează-l și introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200°C. Coace până se rumenește, aproximativ 10-15 minute.
Întinde blatul fierbinte pe un prosop, cu partea superioară în jos pe prosop. Îndepărtează hârtia de copt și rulează împreună cu prosopul. Lasă să se răcească. Pregătește crema de mure.
Înmoaie gelatina în lapte. Apoi încălzește laptele și dizolvă gelatina complet. Lasă să se răcească. Mixează murele până obții un piure; dacă semințele te deranjează, strecoară piureul printr-o sită fină.
Bate smântâna pentru frișcă până devine fermă. Spre finalul mixării, adaugă zahărul. Adaugă și piureul de mure, precum și gelatina răcită. Mixează totul împreună.
Pune crema în frigider pentru câteva minute, astfel încât să înceapă să se întărească ușor. Acest lucru va preveni scurgerea cremei de pe blat și o va face mai ușor de întins. Când crema s-a întărit puțin, desfă blatul cu grijă și unge-l cu cremă.
Rulează din nou aluatul și pune rulada în frigider pentru 3-4 ore, astfel încât crema să se întărească bine.
Înainte de servire, decorează după preferințe sau presară pur și simplu zahăr pudră deasupra.
Separă gălbenușurile de albușuri. Apoi bate albușurile cu un praf de sare până obții o spumă tare și lasă deoparte. Gălbenușurile freacă-le cu zahărul. Adaugă făinurile amestecate și cernute împreună cu praful de copt. La final, încorporează spuma de albușuri și amestecă bine.
Întinde blatul fierbinte pe un prosop, cu partea superioară în jos pe prosop. Îndepărtează hârtia de copt și rulează împreună cu prosopul. Lasă să se răcească.
Bate smântâna pentru frișcă până devine fermă. Spre finalul mixării, adaugă zahărul. Adaugă și piureul de mure, precum și gelatina răcită.
Când crema s-a întărit puțin, desfă blatul cu grijă și unge-l cu cremă. Rulează din nou aluatul și pune rulada în frigider pentru 3-4 ore, astfel încât crema să se întărească bine.