angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Hai dragă, ca n-ai mâncat nimic, mai ia puțin (că nu îngrașă)!

servirea mesei

Sărbătorile pascale sunt minunate fiindcă avem ocazia să petrecem timp cu familia și prietenii, să ne bucurăm de tradiții și să savurăm mâncărurile delicioase de Paște. Totuși, dacă încerci să-ți menții greutatea sau să slăbești, această perioadă poate fi o provocare majoră.

E atât de ușor să cedezi tentațiilor și să te lași purtată de val, savurând toate bunătățile din jur! În același timp e frustrant… După ce ți-ai spus tot anul că vrei să slăbești și ai făcut atâtea eforturi, masa de Paște te dă peste cap. Cea mai mare problemă nu e că mănânci în acele zile mai mult, ci că-ți va fi greu să te reechilibrezi ulterior.

Te înțeleg perfect! Astfel că ți-am pregătit o listă absolut delicioasă de rețete de slăbit adaptate pentru masa de Paște. Cheia este să fim conștiente de ceea ce mâncăm și să încercăm să menținem un număr maxim de calorii pe care să le consumăm zilnic.

3 rețete de slăbit adaptate pentru masa de Paște

Iată care sunt cele 7 rețete absolut delicioase pe care să te asiguri că le ai pe aproape de Paște ca să îți menții dieta sănătoasă și echilibrată, fără să atragi atenția invitaților și fără să simți că te abții de la toate bunătățile.

1. Pască dietetică

Vă propun o rețetă de pască dietetică, bogată în proteine și fibre, fără a fi prea dulce sau grasă, fiind o alternativă sănătoasă și delicioasă la pasca tradițională. Poftă bună!

Ingredientele necesare:

  • 1 cană de făină integrală
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 linguri de miere
  • 2 ouă
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 1/2 cană de brânză de vaci degresată
  • 1/2 cană de iaurt grecesc degresat
  • 1/4 cană de stafide uscate
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • coajă de portocală rasă

Modul de preparare:

Încălzește cuptorul la 175°C. Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt și sarea. În alt bol, bate ouăle și mierea împreună, apoi adaugă uleiul de măsline, brânza de vaci, iaurtul grecesc, stafidele, esența de vanilie și coaja de portocală rasă. Amestecă bine.

Toarnă amestecul umed în bolul cu ingrediente uscate și amestecă până se combină bine. Pune amestecul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și nivelează suprafața. Coace timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când pasca devine aurie și este fermă la atingere. Lasă pasca să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi taie în porții și servește.

retete-paste-pasca

2. Drob dietetic

Acesta e o alternativă sănătoasă la drobul tradițional, păstrând gustul și aroma.

Ingrediente:

  • 500g ficat de pui
  • 500g piept de pui
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 tije de țelină
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 2 linguri de făină integrală
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare și piper

Mod de preparare:

Începe prin a fierbe ficatul și pieptul de pui într-un vas cu apă și sare, până când sunt gata. Curăță și taie ceapa, morcovii și țelina în cuburi mici. Taie și partea albă a cepei verzi. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și adaugă legumele tăiate. Călește-le până se înmoaie și devin aurii. Când ficatul și pieptul sunt gata, scoate-le din apă și lasă-le să se răcească. Taie-le apoi în cuburi mici. Într-un bol mare, amestecă ouăle bătute, făina integrală și legumele călite. Adaugă cuburile de ficat și piept și amestecă bine. Toacă mărarul și pătrunjelul și adaugă-le în amestecul de drob.

Asezonează cu sare și piper, după gust.

Încălzește cuptorul la 180°C.

Pune amestecul într-un vas de copt tapetat cu hârtie de copt și nivelează suprafața.

Coace timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când drobul devine auriu și este ferm la atingere.

Lasă drobul să se răcească în vas timp de 10 minute, apoi taie-l și servește.

3. Supă de miel

Dacă ți se pare că dieta te împiedică să savurezi mai mult din carnea de miel, ți-am pregătit și o rețetă de supă. Este ușoară și sănătoasă, având multe proteine, dar puține calorii și grăsimi!

Ingrediente:

  • 500 g carne de miel fără os, tăiată cuburi mici
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 2 morcovi, tăiați cuburi mici
  • 2 cartofi, tăiați cuburi mici
  • 1 păstârnac, tăiat cuburi mici
  • 1 ardei gras, tăiat cuburi mici
  • 1 l de supă de legume făcută în casă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare:

Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și prăjește carnea de miel până se rumenește. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până se înmoaie. Adaugă morcovii, cartofii, păstârnacul și ardeiul gras. Amestecă bine și prăjește timp de 2-3 minute.

Adaugă supa de legume și asezonează cu sare și piper negru măcinat. Lasă să fiarbă la foc mediu timp de 25-30 de minute sau până când legumele sunt moi. Înainte de servire, toarnă ciorba în boluri și decorează cu pătrunjel proaspăt tocat.

BONUS: Încă 4 idei de rețete rețete gustoase și potrivite pentru masa de Paște, chiar dacă nu sunt tradiționale.

4.  Piept de pui la cuptor cu legume

Pune pieptul de pui la cuptor cu legume proaspete, cum ar fi dovlecei, morcovi, ardei și cartofi dulci, pentru o masă sănătoasă și plină de proteine.

5.  Salată de spanac cu somon afumat

Amestecă spanac proaspăt cu somon afumat și adaugă câteva legume, cum ar fi roșii, ceapă verde și castraveți, pentru a obține o salată sățioasă și plină de nutrienți.

6. Somon la cuptor cu legume verzi

Pune somonul la cuptor cu legume verzi, cum ar fi broccoli, sparanghel și fasole verde. Adaugă un dressing ușor de iaurt și verdeață proaspătă pentru a completa gustul.

7. Salată de quinoa cu legume și nuci

Secretul la această rețetă sunt nucile, care vor da un gust aparte.

Amestecă quinoa gătită cu o varietate de legume, cum ar fi morcovi, ardei, ceapă roșie și castraveți, adaugă câteva nuci și oțet de mere pentru un gust ușor și sănătos.

Cu încredere și puțină atenție și determinare, poți trece cu bine peste sărbătorile pascale, fără frustrări, savurând delicatesele tradiționale într-o formă mai sănătoasă! Poate îi vei inspira și pe alții să aleagă o variantă de preparare care să le mențină tonusul ridicat. Te înțeleg și dacă nu vrei să faci mare tam-tam în jurul dietei. Nici nu e nevoie. Aceste mâncăruri sunt suficiente ca să-ți încânte papilele gustative și să te facă fericită, iar invitații le vor aprecia cu siguranță.

Alte informații utile:

Ce ALIMENT SECRET trebuie să punem în SALATĂ ca să slăbim mai ușor?
Nutriție

Ce ALIMENT SECRET trebuie să punem în SALATĂ ca să slăbim mai ușor?

dieta-cu-struguri
Nutriție

CURA cu STRUGURI – Vezi ce BENEFICII are ASUPRA SĂNĂTAȚII

gelatina-dureri-articulare
Nutriție

3 retete VECHI pentru ÎNTINERIREA articulatiilor si tendoanelor

mere-calitate
Nutriție

Merele – „doctoria” din grădină cu mari beneficii pentru intestine și inimă

dieta-pranz
Nutriție

Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

dieta-dukan-sfaturi-rezultate
Nutriție

Dieta Dukan Pareri – Cat Poti Slabi cu Dukan? Te ingrasi dupa ce termini?

Caralean Capsule Pierdere in Greutate
Nutriție

Caralean – cat pot slabi cu aceste capsule?

probioticele-si-rolul-acestora
Corp

Ce sunt probioticele

alimente-in-care-gasiti-vitamine
Corp

În ce alimente găsiți principalele vitamine

fructe-si-legume-care-trebuie-consumate-doar-bio
Corp

10 fructe și legume de evitat…

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară