În fiecare an apar tehnici noi de vopsire a ouălor, și vă sugerăm să încercați aceasta cu coji de ceapă și ceară.
În fiecare an, gospodinele se străduiesc să vopsească ouăle cât mai frumos posibil și să vină cu o nouă tehnică. Ouale vopsite cu coji de ceapă sunt o tradiție deja, iar dacă doriți să aibă un model interesant, adăugați ceară pe cojile de ceapă.
Ingrediente:
- ouă albe
- coji de ceapă rosie
- oțet
- apă
- lumânare
Rețetă pentru ouă de Paste vopsite cu coji de ceapă și ceară:
Pasul 1
Pregătiți vopseaua
Puneți cojile de ceapă într-o cratiță, apoi turnați apă peste ele. Acoperiți și fierbeți până începe să fiarbă, apoi lăsați-o pe aragaz încă 10 minute. Dacă este necesar, puteți lăsa-o pe aragaz mai mult până când obțineți culoarea dorită.
Pasul 2
Adăugați lumânarea
Strecurați cojile de ceapă pentru a obține un lichid curat, apoi adăugați ceara de la lumânare pe care ați ras-o. Amestecați bine totul și adăugați oțet (2 linguri). Amestecați bine din nou.
Pasul 3
Vopsiți ouăle
Puneți ouăle fierte în cratiță, apoi lăsați-le să stea cam jumatate de ora. Scoateți-le pe un prosop de hârtie și lăsați-le să se usuce.
Cojile de ceapă conțin pigmenți naturali care pot oferi ouălor o gamă largă de culori, cum ar fi tonuri de galben, portocaliu, maro și roșu, în funcție de varietatea de ceapă și de durata în care ouăle sunt lăsate în vopsea.
Cojile de ceapă sunt o opțiune naturală și sigură pentru vopsirea ouălor de Paște, deoarece nu conțin substanțe chimice sau coloranți artificiali care pot fi prezente în unele vopsele comerciale.