angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Prăjitura Lina – ceva mai bun de atât nu ai mâncat! Super cremoasă și cu un blat pufos

prajitura lina

Această prăjitură cu cremă fiartă și bezea este un desert fin, clasic și extrem de gustos, ideal pentru ocazii speciale sau când vrei să răsfeți familia. Blatul pufos cu cacao, crema densă pe bază de gălbenușuri și unt, plus stratul de bezea moale și lucioasă, creează un contrast de texturi care se topește în gură. Razuirea de ciocolată deasupra completează perfect fiecare strat, atât ca aspect, cât și ca gust.

Rețeta necesită un pic de răbdare pentru a prepara separat blatul, crema și bezeaua, dar rezultatul este elegant și merită fiecare pas. Este o prăjitură aerată și cremoasă în același timp, cu echilibru între dulce, fin și ușor crocant de la ciocolata rasă.

Ingrediente blat:

  • 5 buc ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 5 linguri apă
  • 1 lingură praf de cacao
  • 170 g făină
  • 1/2 buc praf de copt

Preparăm blatul:

Gălbenușurile se bat cu zahărul, adăugând treptat câte o lingură de apă fierbinte, până se obține o spumă. Albușurile se bat separat. Făina se amestecă cu cacao și praful de copt, apoi se încorporează alternativ în gălbenușuri cu spuma de albușuri.

Se amestecă ușor totul și se toarnă într-o tavă medie unsă și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Prăjitura Lina - ceva mai bun de atât nu ai mâncat!

Ingrediente cremă:

  • 500 ml lapte
  • 5 buc gălbenușuri
  • 170 g zahăr tos
  • 1 buc zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 4 linguri cu vârf făină albă

Bezea:

  • 5 buc albușuri
  • 200 g zahăr tos

Altele:

  • 50 g
  • ciocolată neagră

Preparare crema:

Turnăm laptele într-o crăticioară, adăugăm gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat și făina albă. Se amestecă cu un tel și se încălzește treptat. Se aduce la fierbere și se fierbe până se îngroașă ca o budincă. Se lasă la răcit, amestecând ocazional.

Prăjitura Lina - ceva mai bun de atât nu ai mâncat!

Untul se bate spumă și se adaugă treptat crema fiartă și răcită. Se bate până devine o cremă aerată, care se întinde peste blatul răcit, apoi se pune la rece pentru câteva minute.

Între timp, se bate o bezea tare din albușuri și zahăr, la bain-marie. Se întinde peste crema de gălbenușuri. Deasupra bezelei se rade fin ciocolată.

Se lasă prăjitura la rece să se întărească, pentru a se tăia mai ușor. Poftă bună!

Prăjitura Lina - ceva mai bun de atât nu ai mâncat!

Tags: Desert cu vaniliePrăjitură cu frișcă

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară