Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Mișcare
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
    • Scoaterea Petelor
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Uleiul de masaj cu aromă de cocos – Beneficii și mod de Utilizare
Minte și Suflet

Uleiul de masaj cu aromă de cocos – Beneficii și mod de Utilizare

Bunicutza aprilie 28, 2020 0 comments

Uleiul de masaj cu aroma cocos este utilizat pentru masaj de sute de ani in tarile tropice iar datorita beneficiile extraordinare ale acestuia, a ajuns popular la noi intr-un timp foarte scurt.

Beneficiile uleiului de masaj cu aroma de cocos sunt datorate atat aromei sale puternice si placute cat si continutului ridicat de cocos, care are proprietati vindecatoare pentru organism.

Pe langa faptul ca este gustos in farfurie, uleiul de cocos este benefic si atunci cand il intinzi pe piele. Studiile arata ca masajul cu ulei cu aroma de cocos are o multime de beneficii pentru sanatatea ta, atat psihica cat si fizica.

Beneficiile uleiului de masaj cu aroma de cocos

Acest ulei are o textura foarte placuta si este usor de masat pe piele, fiind asadar o placere pentru maseori sa il utilizeze.

Un studiu din 2018 sustine ca uleiul de masaj cu aroma de cocos are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antioxidante. Asadar, acesta actioneaza ca o bariera asupra bacteriilor care vor sa ajunga pe pielea ta, facand astfel pielea mai sanatoasa si mai stralucitoare. Vei observa beneficiile inca de la prima sedinta!

De asemenea, uleiul de masaj cu aroma de cocos se absoarbe usor in piele si o hidrateaza, oferindu-i un aspect foarte placut.

Nu doar atat, dar chiar si chiropracticienii il recomanda, acestia sustinand ca uleiul de cocos ajuta la detensionarea muschilor si la vindecarea afectiunilor acestora. Multi chiropracticieni au reusit sa trateze afectiuni usoare la nivelul muschilor cu ajutorul uleiului de masaj cu aroma de cocos.

uleiuri-masaj-cocos

Acest tip de ulei este bogat in fenoli si fitonutrienti care protejeaza si hranesc pielea, ajutand-o sa se mentina puternica si sanatoasa. De asemenea, datorita proprietatilor cocosului, pielea ta se va vindeca mai repede in urma ranilor usoare.

Masajul cu un ulei cu aroma de cocos te ajuta totodata sa previi deshidratarea, deoarece acesta este bogat in apa si se absoarbe repede in piele.

In timpul masajului, se produce frictiune, ceea ce poate incalzi uleiul. Multe tipuri de ulei isi schimba proprietatile atunci cand sunt incalzite, devenind uscate sau lipicioase.

Acest lucru nu este valabil si in cazul uleiului de masaj cu aroma de cocos, care isi pastreaza textura si proprietatile pe intreaga sedinta de masaj. Dimpotriva, la finalul sedintei pielea ta va fi mai moale, mai catifelata si mai fina ca oricand.

Uleiul de cocos contine de asemenea acid lauric, care are proprietati antibacteriene, antifungice si contine o cantitate semnificativa de vitamina E, care imbunatateste elasticitatea pielii.

Un studiu din 2017 asupra acestui ulei au descoperit ca acesta este recomandat chiar si pentru cei care vor sa slabeasca. Asadar, uleiul de masaj cu aroma de cocos poate fi utilizat pentru a trata celulita si pentru a da jos kilogramele in plus.

Multi maseori experti recomanda combinarea uleiului de cocos cu unt de shea, deoarece impreuna cele doua pot trata deshidratarea cronica si multe alte afectiuni, fiind un adevarat tratament pentru organism.

Totodata, uleiul de masaj cu aroma de cocos este potrivit si pentru persoanele care au ajuns la o anumita varsta si au probleme cu ridurile, deoarece te ajuta sa intineresti cu cativa ani, scapand repede si usor de riduri.

Avatanajele si dezavantajele uleiului de masaj cu aroma de cocos

Uleiul de cocos are o multime de beneficii pentru starea noastra fizica si psihica, insa, precum orice alt produs, are si cateva minusuri. Iata care sunt avantajele si dezavantajele unui ulei de masaj cu aroma de cocos.

  • Mirosul nu este foarte puternic – Un dezavantaj al uleiului de cocos ar fi faptul ca, in cazul in care nu contine extracte care sa ii sporeasca aroma, acesta are un miros destul de slab. Cu toate ca acesta poate reprezenta un avantaj pentru cei care sunt sensibili la mirosuri, foarte multi clienti doresc sa simta mirosul de cocos in timpul masajului. Acest lucru nu este insa valabil in cazul uleiurilor de masaj cu aroma de cocos, ci doar in cazul uleiurilor de cocos simple.
  • Poate provoca reactii alergice – Totodata, persoanele care au probleme cu alergiile ar trebui sa aiba grija atunci cand doresc sa utilizeze un astfel de ulei deoarece pot aparea probleme serioase. Este recomandat sa testezi uleiul pe antebrat inainte sa il utilizezi.
  • Lasa pete, dar se duce usor – Uleiul de masaj cu aroma de cocos este cunoscut de maseori pentru faptul ca lasa pete pe lenjeriile de pat. Cu toate acestea, ei sustin ca se duc usor la spalare, asadar nu reprezinta un pericol pentru haine pe termen lung, precum o fac uleiurile care nu se duc la spalare.
  • Are o textura placuta si se aplica usor – Majoritatea maseorilor terapeuti sustin ca acest ulei este foarte alunecos, fiind perfect pentru  un masaj de calitate. Uleiul de masaj cu aroma de cocos se absoarbe repede in piele, asadar trebuie reaplicat destul de des, insa acest lucru reprezinta totodata un avantaj: ajuta la hidratarea pielii.
  • Tine foarte mult – Uleiul de masaj cu aroma de cocos isi mentine proprietatile pentru mult timp de la desigilare. Datorita proprietatilor antibacteriene si antifungice, acesta se mentine proaspat, astfel ca poti folosi o sticla pentru mult timp. Citeste pe ambalaj termenul de valabilitate.

Utilizarea uleiului de masaj cu aroma de cocos – Pasii pentru masajul perfect

Multi maseori terapeuti considera uleiul de masaj cu aroma de cocos, fiind cea mai buna alegere atunci cand vrei sa faci un masaj datorita proprietatilor sale extraordinare si a modului usor de utilizare. Iata cum poti face sau primi un masaj perfect in doar cativa pasi.

Pregateste atmosfera

Inainte as incepi masajul, trebuie sa pregatesti atmosfera. Un masaj confortabil este facut intr-o camera linistita in care lumina este slaba. Poti pune niste muzica relaxanta pe fundal care isi mentine ritmul. Pune un playlist relaxant cu muzica ce are acelasi tempo.

Adu toate cele necesare

Sticluta de ulei de masaj cu aroma de cocos, prosoapele, servetelele, apa, lumanarile si tot ceea ce vrei sa folosesti pentru un astfel de masaj trebuie sa fie pregatit pentru a nu incepe sa cauti produsele in timpul masajului.

Incalzeste uleiul

Daca vrei sa faci un masaj placut, poti incalzi uleiul, punand sticla in apa fierbinte. Odata incalzit, acesta amplifica senzatiile din timpul masajului, facandu-l cu adevarat special.

Daca nu vrei sa incalzesti uleiul in apa fierbinte, incalzeste-l in mainile tale inainte as il torni pe pielea persoanei respective.

Inceputul masajului

Dupa ce te-ai pregatit, urmeaza masajul in sine. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a oferi partenerului masajul perfect.

Incepe cu umerii

Pentru inceput, uleiul de masaj cu aroma de ccoos ar trebui sa ajunga pe umeri. Maseaza umerii usor, inainte si inapoi. Aceasta miscare ajuta enorm al eliberarea stresului, ajutand partenerul sa se relaxeze.

Muschii gatului

Pe urma, incepe sa masezi muschii gatului, de asemenea cu miscari inainte inapoi sau miscari circulare. Maseaza muschii de la spatele gatului folosind degetele.

Maseaza mainile

Dupa ce partenerul s-a relaxat, urmeaza iti concentrezi toata atentia pe mainle sale. Maseaza usor dar ferm fiecare centimetru al mainilor pana cand acestea sunt complet relaxate.

Atunci cand faci un masaj complet, trebuie sa incepi cu partea din spate. Partea din fata a mainilor o vei masa cand partenerul se va intoarce. Aplica inca o doza de ulei de masaj cu aroma de cocos daca este necesar.

Este timpul sa masezi spatele

Dupa ce te-ai asigurat ca mainile sunt masate corespunzator, incep sa masezi spatele. Aici va fi nevoie de o cantitate semnificativa de ulei de masaj cu aroma de cocos, deoarece textura alunecoasa a acestui ulei ii poate oferi senzatii relaxante incredibile.

Nivelul de presiune aplicata pe spate este subiectiv. Intreaba partenerul daca vrea sa masezi mai tare sau mai incet. Pentru muschii spatelui foloseste de asemenea miscari circulare si inainte-inapoi. Incepe cu partea din mijloc a spatelui, dupa care poti merge la partea de sus, de sub umeri.

Soldurile si picioarele

Dupa ce ai masat spatele, poti trece la picioare si solduri, oferind un masaj intens. Asupra picioarelor poti face masaj mai ferm, insa ai grija cat de tare apesi pe solduri: este bine sa intrebi partenerul pentru a nu-i provoca durere. Daca mai este nevoie de ulei de masaj cu aroma de cocos, aplica alta doza.

Degetele de la picioare

Dupa ce ai masat spatele, poti trece la masajul degetelor de la picioare. Pe acestea nu trebuie sa faci miscari inainte-inapoi sau miscari circulare. Prinde degetele in maini si apasa tare pe ele, tragand usor de acestea.

Masaj la tampla

Multe persoane nu se concentreaza suficient pe aceasta zona. Chiar daca nu vrei sa folosesti ulei de masaj cu aroma de cocos pentru tample (cu toate ca acesta are beneficii extraordinare pentru par!), este important sa masezi aceasta zona oricum, chiar si fara ulei, deoarece este o zona extrem de incordata.

Odata masata, aceasta zona va elibera o cantitate enorma de stres din organism. Chiar daca nu vrei sa faci un masaj complet, tot ar trebui sa masezi la final tamplele, partea superioara a obrajilor si fruntea.

Pentru un masaj de baza, acestea ar fi zonele pe care trebuie sa le masezi. Daca vrei sa faci un masaj complet, mai sunt cateva zone ce trebuie masate.

Maseaza pieptul si abdomenul

In timpul unui masaj complet, pieptul trebuie masat cu miscari circulare, in sensul acelor de ceasornic. In acelasi timp, concentreaza-te si pe abdomen. Masajul trebuie facut in ambele zone simultan.

Pe piept poti aplica mai multa presiune, insa pe abdomen incearca sa o reduci. Mai poti adauga o doza de ulei de masaj cu aroma de cocos daca este necesar.

Concluzie

Uleiul de masaj cu aroma de cocos este recomandat de specialistii din intreaga lume. Proprietatile sale vindecatoare il fac unul din cele mai benefice uleiuri pentru masaj care exista.

Utilizat corespnuzator, acesta iti poate oferi masajul perfect, facand pielea mai moale, mai catifelata, mai stralucitoare si ajutandu-te sa elimini stresul din organism.

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Regim de slabit pentru toamna 2019
Next article Uleiul de orez pentru o viata frumoasa si sanatoasa!
Tags celulitacreme si uleiurimasajmasaj de relaxaremasaj profesionaltehnici de masajuleiuri de masaj
More articles

About Article Author

Bunicutza

Bunicutza

View more articles by author
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article La plimbare cu puiutul
Minte și Suflet

La plimbare cu puiutul

Dupa ce vine pe lume, copilul devine usor-usor un individ cu propriile nevoi si particularitati. O plimbare in doi (mama

0 Read full article Motive de reîntoarcere pe blog
Minte și Suflet

Motive de reîntoarcere pe blog

Nu știu alții cum sunt, dar odată cu înaintarea în vârstă mie au început să îmi placă din ce în

0 Read full article Sfaturi pentru nunta altora
Minte și Suflet

Sfaturi pentru nunta altora

Sa fii mireasa e unul dintre cele mai grele lucruri. Traditia a pus mereu mare greutate pe aceasta etapa a

0 Read full article Urare de Paște!
Minte și Suflet

Urare de Paște!

Sărbătoarea Paștelui este un nou prilej de a primi și a transminte urări frumoase. Ne dorim pentru noi și cei

0 Read full article Cum să eviți oboseala traiului sănătos
Minte și Suflet

Cum să eviți oboseala traiului sănătos

Pentru mine căutarea unui stil de viață mai simplu, cu soluții necomplicate și apropiate de natural, a început în urmă

0 Read full article Fug puțin
Minte și Suflet

Fug puțin

… în lumea hobiților. Mă întorc cu forțe noi săptămâna viitoare.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Uncategorized
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Pareri lenjerie modelatoare Allsa

0 Comments aprilie 16, 2021
Cand copiii sunt curiosi

Cand copiii sunt curiosi

0 Comments februarie 21, 2021
Pregătirea Botezului – Sfaturi pentru organizarea unui botez perfect

Pregătirea Botezului – Sfaturi pentru organizarea unui botez perfect

0 Comments februarie 20, 2021
Obiective si previziuni versus psiho-lifestyle-ul Rogersiana

Obiective si previziuni versus psiho-lifestyle-ul Rogersiana

0 Comments februarie 19, 2021
Uleiul de orez pentru o viata frumoasa si sanatoasa!

Uleiul de orez pentru o viata frumoasa si sanatoasa!

0 Comments aprilie 28, 2020
Uleiul de masaj cu aromă de cocos – Beneficii și mod de Utilizare

Uleiul de masaj cu aromă de cocos – Beneficii și mod de Utilizare

0 Comments aprilie 28, 2020
Regim de slabit pentru toamna 2019

Regim de slabit pentru toamna 2019

0 Comments ianuarie 26, 2020
Cum să cumperi hăinuțe pentru bebeluși

Cum să cumperi hăinuțe pentru bebeluși

0 Comments ianuarie 25, 2020
De ce mărirea buzelor este cea mai in voga operație estetica – mai ales in rândul bărbaților

De ce mărirea buzelor este cea mai in voga operație estetica – mai ales in rândul bărbaților

0 Comments decembrie 19, 2019
Saptamana economiei… de cuvinte

Saptamana economiei… de cuvinte

0 Comments decembrie 16, 2019
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 Copyright SfaturileBunicii.ro. All Rights reserved.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!