Cel mai probabil, multe gospodine cunosc această rețetă, dar, cu siguranță, sunt și cei ca mine care o caută. Acest aluat a devenit preferatul meu, deoarece prepararea lui necesită cele mai comune produse disponibile și îl puteți face pentru unu, doi, trei: totul este amestecat, amestecat, trimis la dovadă și atât! Frământați aluatul și nu trebuie să vă murdăriți mâinile și masa cu făină!
Ingrediente:
- Făină – 400 gr
- Apă (caldă) – 250-300 ml
- Drojdie – 5 gr
- zahăr – 1 lingură
- Sare – după gust
- Umplutură – orice (în acest caz brânză de vaci cu verdeata)
- Ulei – pentru prăjit
Mod de preparare:
Aluatul se face foarte usor! Cern toată făina într-un castron deodată. Adaug zaharul si drojdia in faina.
Am amestecat toate ingredientele uscate și le adaug treptat apă caldă. Amestecam totul bine cu o lingura sa nu fie cocoloase uscate cu faina.
Aluatul va fi destul de moale și lipicios. Pentru mine, cel puțin, mi s-a parut putin cam moale pentru turte (la inceput) dar chiar așa ar trebui să fie, în niciun caz nu trebuie să mai adaugi făină.
Acopăr vasul cu aluatul cu un prosop și îl pun la loc cald pentru aproximativ 1 oră.
Acum pregătesc umplutura. Umplutura poate fi orice doriți eu astăzi am folosit brânză de vaci cu ceapă verde și mărar.
Adaug verdeata tocata in branza de vaci, intr-un bol, puteti folosi congelat, un ou, sare, piper dupa gust. Se amestecă totul bine și umplutura este gata.
Așa mi-a „crescut” aluatul într-o oră. Amestecați aluatul crescut cu o lingură și lăsați-l la loc cald încă 10 minute.
În continuare, ung suprafața de lucru și mâinile cu ulei, întind aluatul și îl împart în părți aproximativ egale.
Fac plăcinte cu mâinile, aluatul este foarte flexibil și se întinde bine. Forma plăcintelor se poate face și altfel. Azi am facut placinte rotunde, turte mici.
Prăjesc plăcintele într-o tigaie încălzită cu ulei, la foc mediu, pe ambele părți, până când este gata. Veti vedea ca turtele sunt pline de bule de aer, pufoase si foarte bune.
Pofta buna!