Ruladă de cascaval, care nu necesita coacere, cu șuncă și umplutură de cremă de brânză cu unt. Este un aperitiv rece desoebit de gustos si care arata foarte bine atunci cand este feliat.
Prepararea acestei rulade este una extrem de simpla si nu dureaza mult – practic aveti nevoie de 10-15 minute libere pentru a pregati un aperitiv delicios și super bun.
Pentru aceasta reteta eu am folosit cativa ardei iuti din borcan pentru ca am vrut sa fie putin picanta insa iese super buna si cu ardei kapia rosu, tocat marunt – deci puteti incerca si aceasta varianta.
Ingrediente necesare:
- 400 grame de cascaval sau edam
- 250 grame de șuncă
Umplutură:
- 250 grame unt
- 1 pachet de brânză topită (150 gr) – sau crema de branza
- 4 ouă
- 200 grame șuncă
- ardei iuți murați
- sare
Mod de preparare:
Tăiați cascavalul și șunca în felii subțiri. Fierbeți ouăle până devin tari și tăiați-le în cuburi mici. De asemenea, tăiați ardeii și cele 200 gr de șuncă în cuburi mici.
Bateți untul până devine spumos, adăugați brânza topită, gustați și adăugați sare dacă este necesar. Apoi adăugați toate ingredientele tăiate mărunt și amestecați ușor cu o lingură.
Pe o foaie de copt așezată într-o tavă, aranjați felii de brânză astfel încât marginile să se suprapună ușor și puneți într-un cuptor preîncălzit timp de aproximativ două minute pentru a sigila marginile. Scoateți și lăsați să se răcească complet.
Pe brânza răcită, așezați felii de șuncă, întindeți umplutura și rulați cu grijă într-o roladă folosind hârtie de copt. Lăsați să se răcească în frigider cel puțin o oră pentru a se întări. Ideal ar fi să lăsați rulada în frigider timp de două sau trei ore. Tăiați rulada bine întărită în felii subțiri si serviti.
Va doresc pofta buna!