angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Tot ce Trebuie să știi Despre Banane – Ce conțin și cum se Păstrează?

banane

Bananele se numără printre cele mai apreciate fructe. Visate de mii de copii români înainte de Revoluţie, vânate pe şifonere unde părinţii le puneau la copt în hârtie de la ziarul Scânteia, acum se găsesc din abundenţă în orice supermarket, magazin de fructe sau piaţă le-am căuta.

Originare din Asia de sud-est, bananele au ajus să fie cultivate în 130 de ţări şi ocupă locul 4 în topul produselor alimentare consumate de oameni, după orez grâu şi porumb.

In continuare te vom ajuta sa intelegi cum se pastreaza bananele, cum le alegi dar si care sunt beneficiile acestora, astfel ca te vei putea bucura de aceste fructe pentru mult timp.

Ce conţine o banană?

totul-despre-banane

Bananele sunt recunoscute pentru nivelul crescut de potasiu, dar conţin mult mai mult de atât. O banana are aproximativ 118 grame si 108 calorii.

Nutrientii pe care ii contine o banana:

  • Vitamina B6 0.68 mg
  • Vitamina C 10.74 mg
  • Potasiu 467.28 mg
  • Fibre 2.83 g 11.3 1.9
  • Mangenziu

Cum se aleg bananele?

  • Când alegeţi din rafturile magazinelor banane trebuie să fiţi atenţi la următoarele aspecte:
  • bananele trebuie să fie tari, să nu prezinte lovituri
  • ambele capete trebuie să fie intacte, să nu fie desfăcute sau lovite
  • mărimea nu contează, daca sunt mari nu înseamnă că sunt şi mai bune, ba s-ar putea ca cele de mici dimensiuni să fie mai gustoase
  • culoarea bananelor trebuie să fie galbenă, semn că sunt coapte

Cum se păstrează bananele ?

cum-se-patreaza-bananele

  • in funcţie de ţara de provenienţă şi ce de distinaţie bananele sunt culese în diferite grade de coacere, de aceea de multe ori bananele pe care le găsim în magazine sunt încă verzi
  • bananele care sunt încă verzi se păstrează la temperatura camerei, dacă sunt băgate la frigider procesul de coacere este oprit
  • daca bananele sunt coapte se pot păstra în frigider
  • dacă doriţi să grăbiţi procesul de coacere puneţi-le în pungi de hârtie sau în hârtie de ziar
  • alăturarea unui măr grăbeşte deasemenea coacerea bananelor
  • când sunt foarte coapte bananele prezintă nişte pete maronii, nu înseamnă că sunt stricate
  • înainte de a consuma banane care au fost ţinute la frigider e bine să le lăsaţi câteva minute la temperatura camerei

Tine cont de sfaturile de mai sus daca vrei sa stii cum se pastreaza bananele. Astfel, vei reusi sa te bucuri de fructele tale preferate mult timp dupa ce le-ai cumparat.

Dacă aveţi posibilitatea să consumaţi banane direct de la sursă profitaţi. Se spune că gustul bananelor este cu totul altul atunci când sunt lăsate să se coacă direct pe plantă, spre deosebire de cele care se găsesc la noi şi cărora coacerea le este accelerată şi controlată cu un gaz, ethylen. De asemenea, pentru că presiunea magazinelor de a prezenta la raft fructe care arată impecabil este foarte mare, producătorii folosesc un fungicid, imazalil, care are un grad de toxicitate moderat (supermarketurile acceptă la vânzare buchete de banane, care conţin 6-7 buc, în care maxim 1 banană prezintă o pată de dimensiunea unui nasture de cămaşă).

Uite un video in care explica clar cum se pastreaza bananele

Probabil că fără aceste chimicale nu am avea acces la banane aşa cum avem acum sau s-ar găsi la nişte preţuri astronomice. Nu ştiu ce e mai bine, să le avem la îndemână, dar calităţile să le fie anulate de chimicale ori să mâncăm câte una din An în Paşte, dar să ştim că mâncăm un produs neafectat?

Voi ce credeţi? Cât de des cumpăraţi banane? Le-aţi cumpăra dacă ar fi mult mai scumpe, dar nu ar exista suspiciunea că pot face mai mult rău decât bine? Se găsesc la noi banane bio?

Alte informații utile:

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

gelatina-dureri-articulare
Nutriție

3 retete VECHI pentru ÎNTINERIREA articulatiilor si tendoanelor

Propriul rezervor de gaz pentru încălzire – sinteza costurilor
Recomandari

Propriul rezervor de gaz pentru încălzire – sinteza costurilor

Cele mai importante lucruri într-o firmă de curățenie din Iași
Sfaturi Practice

Cele mai importante lucruri într-o firmă de curățenie din Iași

parfum-romanesc-pareri
Modă

Parfumul – Poarta orice parfum dar fii sigura ca il aplici discret

ulei-de-galbenele
Viata Eco

Uleiul de galbenele – 20 sfaturi pentru a beneficia din plin de acest ulei

despre-lene-si-neglijenta
Recomandari

Despre Lene, Neglijenţă şi Grija de Sine

sfaturi-despre-utilizarea-uleiurilor-esentiale
Viata Eco

5 sfaturi de utilizare corectă a uleiurilor esențiale

carte-no-more-dirty-looks-de-citit
Recomandari

No more dirty looks

Recomandari

29 de idei de Cadouri făcute în casă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară