Anul acesta am avut o recoltă bogată de dovlecei. Cu siguranță căutați rețete noi pentru a diversifica mesele.
Chifteluțele de legume sunt o alegere excelentă. Desigur, puteți adăuga și carne, dar de această dată am renunțat la carne și au fost fantastice.
Ingrediente pentru chifteluțe:
- 600 g dovlecei
- 1 morcov
- 2 cartofi
- Ceapă verde, după gust
- 2 ouă
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri griș
- Sare, după gust
- Piper negru, după gust
Pentru sos:
- 60 g maioneză
- 60 g smântână acră
- 2 căței de usturoi
- Mărar, după gust
Mod de preparare
Pasul 1:
Îndepărtați capetele dovleceilor și curățați-i de coajă. Tăiați-i pe jumătate și scoateți semințele. Dați dovleceii pe răzătoarea mare. Puneți dovleceii răzuiți într-o strecurătoare, sărați-i, amestecați și lăsați-i să stea 15 minute.
Pasul 2:
Dați morcovul și cartofii pe răzătoarea mică. Stoarceți excesul de lichid din cartofii și dovleceii răzuiți și puneți-le într-un castron curat. Adăugați morcovul.
Pasul 3:
Într-un bol, bateți ouăle și adăugați-le în castronul cu legume. Adăugați ceapa verde tăiată mărunt, usturoiul zdrobit și amestecați cu o spatulă.
Pasul 4:
Adăugați grișul, sarea, piperul și amestecați bine. Lăsați compoziția să stea 15 minute pentru ca grișul să se umfle.
Pasul 5:
Formați chifteluțe din compoziție și așezați-le pe o suprafață tare. Prăjiți chifteluțele în ulei, câte 2 minute pe fiecare parte. Apoi, puneți-le într-o tavă de copt și coaceți-le în cuptor timp de 20 de minute la 150°C.
Pasul 6:
Pentru sos, amestecați maioneza, smântâna, usturoiul zdrobit și mărarul într-un bol mic.
Serviți delicioasele chifteluțe de legume cu sosul proaspăt.
Poftă bună!