angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Gogoși pufoase de post

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Această rețetă de gogoși pufoase de post este soluția perfectă pentru momentele în care vrei un desert simplu, rapid și aromat, chiar și în zilele de post. Ușor de preparat și cu ingrediente accesibile, gogoșile ies moi, aerate și delicioase de fiecare dată! Esența de vanilie adaugă o notă deosebită de aromă, transformând aceste mici delicii într-un răsfăț dulce ideal pentru întreaga familie.

Fie că le savurezi simple sau pudrate cu zahăr vanilat, aceste gogoși îți vor aduce aminte de gusturile copilăriei. În plus, rețeta este prietenoasă cu bugetul și nu necesită tehnici complicate, ceea ce o face perfectă pentru oricine, indiferent de experiența în bucătărie!

Ingrediente:

  • 500 g faină
  • 250 ml apă (călduţă, neapărat!)
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 50 ml ulei, 2-3 linguri zahăr, 2 fiole esență de vanilie si praf de sare

Cum se prepară?

Dizolvă drojdia în puțină apă călduță. Dacă ai drojdie uscată, folosești doar 10 grame.

Combină, într-un castron măricel, făina cu sarea și sarea. Adaugă drojdia desfăcută în apă călduță, esența, uleiul.

Toarnă, treptat și amestecând continuu, restul de apă călduță, până obții un aluat omogen și lipicios, dar care nu se lipește de mâini.

Acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) și lasă la dospit până își dublează volumul.

Unge masa cu puțin ulei. Pune aluatul, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute.

Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei, pudrează-le cu zahăr vanilat și… sunt numai bune de servit!

Gogoșile pufoase de post sunt desertul ideal pentru zilele în care vrei să îți îndulcești ziua fără prea mult efort. Rețeta este extrem de versatilă, iar textura moale și aroma intensă de vanilie vor cuceri pe oricine le gustă.

Pentru o notă suplimentară, poți umple gogoșile cu gem sau cremă de ciocolată vegană după prăjire. Este un truc simplu care va face desertul și mai savuros!

Poftă bună și zile pline de bucurii alături de cei dragi!

Alte informații utile:

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

dulceata din conuri si portocale
Sfaturi Practice

Dulceață specială din conuri de pin și portocale – o combinație surprinzătoare

sirop natural de brad
Sfaturi Practice

Sirop natural din muguri de brad sau molid – beneficii multiple pentru sănătate

reteta clasica de socata
Sfaturi Practice

Rețetă clasică de socată cu lămâie – băutură răcoritoare și parfumată

tort sanatos de curmale si ciocolata
De post

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

sarmale cu hrisca si orez
De post

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

prajitura-primii-fulgi-de-nea-casa
Sfaturi Practice

Prăjitura “Primii fulgi de nea” – cremoasă și delicioasă – fără coacere

prajitura-doua-blaturi-si-crema-ness
Sfaturi Practice

Prăjitură cu două blaturi fine și cremă de ness

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară