angela.
10 iulie (joi), 2025
angela.

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

reteta de aluat de post

Acest aluat este ideal pentru a pregăti o lipie delicioasă, foccacia care poate fi folosită în multe feluri, de la o gustare simplă, până la un înlocuitor al pizzei.

Ușor de preparat, cu ingrediente simple, acest aluat devine rapid o soluție excelentă pentru orice masă. În doar câțiva pași, veți obține un aluat moale și elastic, perfect pentru a crea o lipie gustoasă, cu diverse umpluturi, de la usturoi și ierburi până la roșii uscate și măsline.

Ingrediente:

  • Făină – 500 g
  • griș – 200 g
  • Sare – 2 lingurițe
  • Drojdie uscata – 2 lingurițe
  • Zahăr – 3 linguri
  • Ulei vegetal – 2 linguri
  • Apă călduță – 440 ml

Mod de preparare:

Începe prin a amesteca toate ingredientele uscate pentru aluat: făina, zahărul, grisul, sarea, drojdia. Alege făină și griș de bună calitate.

Amestecă ingredientele cu un tel și adaugă apă călduță, nu fierbinte, și câteva linguri de ulei.

Frământă aluatul, trebuie să fie neted și ușor lipicios pe mâini. Pentru mai mult confort, unge-ți mâinile cu ulei vegetal.

Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l într-un loc cald până se dublează în volum. Când aluatul este gata, pune-l pe masă. Împarte-l în două părți egale.

Lucrează cu aluatul doar cu mâinile, nu este nevoie să-l întinzi cu sucitorul. Formează din aluat lipii rotunde sau ovale. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Este mai bine să ungi și hârtia cu ulei vegetal.

Acoperă cu un prosop și lasă-le într-un loc cald timp de 10-15 minute.

Rețetă de aluat de post

Eu o sa fac o foccacia – acum, cu degetul, faceți mici adânciri în aluat și în fiecare puneți roșii uscate și măsline. Umplutura poate fi oricare. Puteți face doar adânciri și ungeți lipia cu ulei de măsline și usturoi.

Deasupra, am uns lipia cu ulei de măsline și am presărat condimente pentru ierburi italiene.

Rețetă de aluat de post

Coaceți lipia în cuptorul preîncălzit la 220°C timp de aproximativ 10-13 minute, până când capătă o culoare aurie frumoasă.

Această lipie rămâne moale chiar și a doua zi.

Rețetă de aluat de post

Pofta buna!

Tags: Rețete cu aluatRetete de placinte

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

reteta de sirop de brad de casa
Rețete

Sirop făcut acasă, din muguri de brad sau molid, contra tusei, durerilor în gât – rețetă detaliată

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară