Tortul acesta cremos și bun este desertul perfect pentru cafeaua de Duminică sau pentru momentele in care ai musafiri. Cu crema sa delicată, aluatul pufos și gustul bogat, cu siguranță te va cuceri.
Tortul este ușor de făcut și chiar și bucătarii începători se descurcă cu el. Este desertul ideal pentru toate ocaziile, fie că este vorba despre o sărbătoare, o întâlnire cu prietenii sau pur si simplu pentru a va indulci.
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă mari
- 1 cană de făină
- 1/2 cană de zahăr
- 1 linguriță rasă de praf de copt
- 2 linguri de ulei
Pregatirea blatului: Bate ouăle cu zahărul până se formează spumă. Adaugă uleiul, făina cernută cu praful de copt și amestecă compoziția. Ai grija sa nu se formeze cocoloase si amesteca usor pentru a nu se „lăsa” spuma de oua.
Toarn-o într-o tavă de copt de 21 cm x 21 cm (eu am folosit o tava patrata) și coace la 170 de grade Celsius timp de aproximativ 25 de minute sau până devine aurie.
Ingrediente pentru cremă:
- 1/2 litru de smântână cu 30% grăsime
- 3 lingurițe de gelatină
- 3 linguri de zahăr pudră
- 1/3 cană de apă fierbinte
Cremă: Toarnă gelatina peste 1/3 cană de apă fierbinte și amestecă până se dizolvă. Bate smântâna cu zahărul până se întărește și amestecă cu gelatina.
Sirop:
- 1/2 cană de apă
- 3 linguri de zahăr
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de cacao
- 50 ml rom (optional) – se poate inlocui cu esenta
Preparare:
Sirop: Într-o cratiță, adaugă apa, cacaoa, untul, zahărul și amestecă. Fierbe, apoi adaugă romul în siropul răcit.
Asamblare: Fă găuri în blatul răcit (eu am facut cu coada unei linguri de lemn) și toarnă siropul peste el. Întinde crema peste aluat și presară ciocolată rasă.
Tortul este un desert irezistibil pe care întreaga familie îl va iubi. Încearcă-l și vezi singur cat este de delicios. Va doresc tuturor pofta buna!