angela.
11 iulie (vineri), 2025
angela.

Prăjitură cu mac și ciocolată: o rețetă veche de la soacra mea

Prajitura cu mac si ciocolata

Vă împărtășesc o rețetă incredibilă pentru prajitura cu mac si mere. Are multă umplutură delicioasă, familia mea o adoră! Desi poate parea putin complicata, prajitura se prepara foarte usor iar rezultatul este deosebit de gustos. Pe langa asta, arata si foarte bine atunci cand o tai asa ca vei putea face un platou cu prajituri care sa arate foarte bine.

Ingrediente pentru aluat:

  • Făină – 400 g
  • Praful de copt – 1 linguriță
  • Unt – 250 g
  • Zahăr – 100 g
  • Gălbenușuri – 4 buc
  • Smântână – 2 linguri

Umplutură de mac:

  • Semințe de mac – 500 g
  • Mere – 300 g
  • Unt – 100 g
  • Gălbenușuri – 2 buc
  • Albușuri – 6 buc
  • Zahăr – 200-230 g
  • Nuci – 150 g
  • Griș – 4 linguri
  • Amidon – 2 linguri
  • Cacao – 1 lingură

Mod de preparare:

Aluat:

Adaugă praful de copt la făină și taie untul în bucăți mici, freacă-l cu mâinile în firimituri. Într-un castron separat, amestecă oul cu zahărul și smântâna.

Amestecă cele două compoziții întâi cu o lingură, apoi cu mâinile pentru a frământa aluatul.

Înfășoară aluatul în folie alimentară și lasă-l în frigider timp de 30-40 de minute.

Umplutură de mac:

Toarnă semințele de mac măcinate, într-o cratiță și acoperă-le cu apă clocotită astfel încât toate semințele de mac să fie sub apă. Pune pe aragaz, amestecă în mod constant și fierbe până când tot lichidul s-a evaporat.

Bate untul cu un mixer până devine o compozitie pufoasă. Adaugă gălbenușurile și bate până devine omogen. Adaugă merele curățate și rase peste macul răcit.

Amestecă grișul, cacaoa și amidonul.

Adaugă nucile uscate și măcinate și untul bătut, amestecă până devine omogen. Lasă pentru 5-7 minute.

Împarte aluatul în două părți. Întinde o parte subțire până la dimensiunea formei. Diametrul formei este de 26 cm. Așează hârtie de copt pe fundul formei și unge marginile cu unt si pune aluatul.

Bate albușurile cu un mixer și adaugă-le peste umplutura de mac, amestecând ușor totul.

Întinde umplutura de mac în formă, rade partea a doua de aluat pe răzătoare.

Coace prajitura cu mac în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 50-60 de minute. Ajustează conform cuptorului tău. Lasă prajitura finisată să se răcească în formă.

Orneaza cu ciocolată, taie și savurează! Pofta buna!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară