Toată lumea știe despre gogosi pentru că sunt un tip foarte popular de produse de patiserie în întreaga lume. Există multe tipuri diferite de gogosi.
Acestea pot fi simple, presarate cu zahar pudra, umplute cu diverse umpluturi dulci sau chiar cu umpluturi sarate. Cert este ca sunt absolut delicioase, in orice forma si cu orice tip de umplutura.
În prezent, oricine poate să facă gogosi super delicioase, dupa aceasta reteta. Asa ca hai să preparăm gogosi moi și aromate, într-o tigaie.
Ingrediente pentru gogosi:
- Făină – 400 g;
- Oul – 1 buc.;
- Zahăr – 2 linguri;
- Ulei de floarea soarelui – 2 linguri;
- Unt – 1 lingură;
- Sare – praf;
- Lapte – 150 ml;
- Drojdie uscată – 8 g;
- Praf de copt – 5 g;
- Suc de portocale – 80 ml.
Iată rețeta:
În laptele călduț, adăugați zahăr, sare și drojdie uscată, amestecați componentele până când drojdia se dizolvă. Adăugați un ou la amestecul de drojdie, amestecați.
Turnați suc de portocale și ulei în amestec, omogenizati ingredientele. Adăugați o parte din făină și praful de copt în amestec, frământați aluatul.
Adăugați făina rămasă în aluat, continuați să frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și elastic. Adăugați untul în aluat, frământați-l în aluat.
Acoperiți aluatul cu folie de plastic și lăsați-l timp de 30-40 de minute. Apoi frământați din nou aluatul și împărțiți-l în 12 părți.
Rulați fiecare porție de aluat într-un „șnur” subțire. Formati un fel de fundita – sau le puteti impleti, daca vreti, sau pur si simplu le puteti taia cu paharul, daca vreti sa le faceti in forma clasica si puneti gogosile pe o hartie de copt.
Lăsați gogosile pe hârtia de copt timp de aproximativ 20 de minute. Într-o tigaie cu ulei, prăjiți gogosile pe ambele părți până devin aurii.
După gătire, puteți presăra gogosile cu zahăr pudră si serviti-le cat sunt calde. Va doresc pofta buna!