angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Chiftele de cartofi cu ceapă: Mai gustoase decât cele din carne!

Chiftele fara carne

Încercați chiftelele de cartofi cu ceapă. Sunt pline de aromă, ușor de făcut și chiar și bucătarii începători le pot pregati.

Chiftelele de cartofi cu ceapă sunt o gustare sănătoasă și satioasa care va încânta întreaga familie. Sunt ideale ca fel principal cu o garnitura la alegere. Această rețetă poate fi pregatita chiar si de post daca excludeti cascavalul iar oul il puteti inlocui cu putin lapte de soia.

Ingrediente necesare:

  •         3-4 cartofi
  •         1 ceapă roșie
  •         ulei
  •         1 morcov
  •         3-4 căței de usturoi
  •         100g cascaval
  •         legătură de ceapă verde
  •         1 ou
  •         5 linguri de făină
  •         ulei de măsline
  •         sare și piper după gust

Mod de preparare:

Tăiați și gătiți cartofii curățați. Nu trebuie să sărați apa; adăugați sare mai târziu.

După ce sunt gătiți, scurgeți cartofii și lăsați-i să se răcească puțin. Între timp, tăiați ceapa roșie feliuțe subțiri.

Curățați și feliați morcovul subțire folosind un decojitor de cartofi sau un cuțit. Căliți ceapa și morcovul ras în ulei de măsline sau de floarea soarelui bine încins.

Adăugați usturoiul ras sau zdrobit și căliți timp de aproximativ 8 minute. Apoi îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească.

Pisați cartofii răciți ca și cum ați face piure de cartofi și adăugați amestecul de ceapă și morcov.

Adăugați treptat restul ingredientelor: ceapa verde tocată, cascavalul ras și oul. Condimentați cu sare și opțional piper negru.

Amestecați bine. În cele din urmă, adăugați făina pentru a forma bine chiftelele.

Pe o tigaie încinsă cu ulei, așezați chiftelele formate si prăjiți chiftelele până devin frumos aurii pe ambele părți.

SFATURI:

Pentru un gust mai picant, puteți adăuga ardei iute tocat în chiftele.

Dacă nu vă plac morcovii, îi puteți omite sau înlocui cu alte legume, cum ar fi pătrunjelul sau țelina.

Puteți prăji chiftelele într-o tigaie, le puteți coace în cuptor sau le puteți prăji în ulei.

Chiftelele de cartofi sunt delicioase și reci, așa că le puteți lua cu voi la un picnic sau o ieșire.

Chiftelele de cartofi cu ceapă sunt mâncare gustoasă, simplă și sănătoasă pe care o veți iubi. Încercați-le astăzi și vedeți singuri!

Tags: Retete de chiftele

Alte informații utile:

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de muguri tineri de brad cu lamaie si zahar
Rețete

Sirop terapeutic din muguri tineri de brad cu lămâie și zahăr – simplu și eficient

dulceata de conuri cu muguri de pin
Rețete

Dulceață din conuri de brad și muguri de pin: ceva mai bun eu n-am încercat până acum

dulceata exotica din conuri
Rețete

Dulceață tradițională din conuri de brad – gust autentic și bun

sirop de conuri verzi de brad
Rețete

Rețetă de dulceață din conuri tinere de brad – un preparat care nu lipsește iarna din casa mea

reteta de sirop de brad
Rețete

Sirop de casă din lăstari tineri de molid sau brad

conuri tinere de brad in sirop de zahar
Rețete

Dulceață terapeutică din conuri tinere de brad

sirop din muguri de brad
Rețete

Sirop excelent din muguri tineri de molid, pin sau brad – rețetă verificată și testată

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară