angela.
14 iunie (sâmbătă), 2025
angela.

Tort cu mandarine, pe o bază pufoasă de pandișpane și cremă fină. Poate fi făcut și sub formă de prăjitură

tort cu mandarine

Astăzi am pentru voi o rețetă de tort incredibil de delicios. Este simplu de preparat, foarte festiv, atrăgător, frumos și extrem de gustos! Acest tort este destul de mare, cu un gust ușor, aromat și delicat.

Are un blat moale și bine însiropat, o cremă sufleu aerată cu bucăți de mandarine, iar totul este completat de o glazură mandarinată strălucitoare. Este cu adevărat un tort demn de sărbătoare!

Ingrediente blat:

  • 4 albușuri de ou
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 180 g zahăr
  • 130 g făină de grâu superioară
  • 50 ml apă la temperatura camerei
  • 10 g praf de copt
  • 10 g zahăr vanilat
  • un praf de sare

Mai întâi pregătiți blatul. Într-un bol curat și uscat, puneți albușurile, adăugați un praf de sare și bateți până obțineți o spumă ușoară.

Apoi adăugați jumătate din cantitatea de zahăr și bateți până obțineți o bezea fermă. Puneți deoparte.

Într-un alt bol, combinați gălbenușurile, zahărul vanilat și restul de zahăr. Bateți bine până când compoziția devine deschisă la culoare și crește în volum.

Adăugați apa și amestecați scurt.

Cerneți făina împreună cu praful de copt și adăugați-le în aluat. Amestecați rapid cu mixerul.

În 3-4 reprize, încorporați bezeaua în aluat, amestecând cu grijă cu o spatulă, pentru a păstra aerarea.

Pregătiți forma – eu folosesc o formă detașabilă cu diametrul de 24 cm. Este bine să coaceți acest tort într-o formă obișnuită pentru copt. Tapetați baza cu hârtie de copt.

Turnați tot aluatul în formă, nivelați și rotiți forma de câteva ori pentru a elimina eventualele bule de aer.

Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de aproximativ 30 de minute.

-11

Lăsați blatul să se răcească.

*Sirop*

  • 200 ml apă
  • 60 g zahăr
  • 1 linguriță de ceai verde
  • 1/4 lămâie

Pentru sirop, combinați într-un vas apa, ceaiul și zahărul. Puneți pe foc și aduceți la punctul de fierbere. Luați imediat de pe foc.

Lăsați siropul să stea 5 minute, pentru ca ceaiul să se infuzeze.

Stoarceți sucul din lămâie și lăsați siropul să se răcească complet.

Strecurați siropul printr-o sită.

*Cremă sufleu cu mandarine*

  • 250 ml smântână pentru frișcă cu peste 30% grăsime
  • 140 g brânză cremoasă de vaci
  • 40-50 g zahăr pudră
  • 10 g gelatină
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 100 ml apă
  • 5 mandarine

*Glazură*

  • 6 mandarine
  • 100 ml apă
  • 70-80 g zahăr
  • 30 g amidon de porumb
  • 50 ml apă pentru amidon

Preparare

Pentru cremă, puneți gelatina la înmuiat în 100 ml de apă și lăsați-o să se umfle 15-20 de minute.

Între timp, curățați mandarinele de coajă și îndepărtați membranele de pe felii. Vom folosi doar pulpa mandarinelor.

-21

Topiți gelatina la foc mic – nu trebuie să fiarbă! Este suficient să o încălziți până devine lichidă.

Într-un bol, combinați smântâna pentru frișcă bine răcită, brânza cremoasă, zahărul pudră și zahărul vanilat. Bateți cu mixerul până obțineți o cremă densă și aerată.

Adăugați gelatina călduță și amestecați scurt cu mixerul.

Incorporați bucățile de mandarină în cremă, amestecând cu spatula. Crema este gata.

-25

Eliberați blatul răcit din formă și nivelați partea superioară. Plasați un inel culinar în jurul blatului și însiropați bine.

Adăugați crema deasupra și nivelați. Puneți la frigider timp de 1,5-2 ore.

Pregatire galzura:

După ce tortul s-a răcit bine, pregătiți glazura mandarinată. Curățați mandarinele de coajă și împărțiți-le în felii. Puneți-le într-o crăticioară, adăugați 100 ml de apă.

Puneți pe foc, aduceți la punctul de fierbere și fierbeți 2-3 minute. Mixati mandarinele cu un blender. Strecurați compoziția printr-o sită pentru a obține un suc de mandarine.

Turnați sucul în crăticioară, adăugați zahărul și puneți pe foc. Amestecați amidonul cu 50 ml de apă. Când sucul începe să fiarbă, turnați amidonul, amestecând rapid, și lăsați să fiarbă încă un minut.

Răciți glazura mandarinată până la temperatura caldă, plasând crăticioara într-un bol cu apă cu gheață. Turnați glazura ușor caldă peste tort.

-39

Acoperiți tortul cu folie alimentară și lăsați-l la frigider până se întărește. Acest proces durează aproximativ 2 ore, dar eu l-am lăsat peste noapte.

Pentru a scoate tortul din formă, treceți un uscător fierbinte de păr pe marginea inelului.

Rămâne doar să decorați tortul după gust și preferințe! Eu am decorat marginile tortului cu fulgi de cocos, iar pentru a-i face să adere, am uns ușor blatul cu gem. Am adăugat crenguțe verzi, felii de mandarine și boabe de rodie.

-44

Tortul este gata!

Poftă bună!

-49

-50

Tags: Retete de tort

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop de brad facut acasa cu lamaie
Rețete

Sirop din muguri tineri de brad, cu lămâie– rețetă delicată și sănătoasă

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară