angela.
23 iunie (luni), 2025
angela.

Prăjitură cu 6 foi: am făcut o cremă simplă și a ieșit minunată

foi pentru prajituri cu praf de copt

Această prăjitură cu foi fragede coapte pe dosul tăvii și cremă fină de ciocolată este un desert clasic de casă, ideal pentru sărbători sau mese în familie. Foile sunt preparate cu untură, ceea ce le oferă o textură fragedă și un gust autentic, iar crema – fie din cacao și făină, fie din budincă – este densă, aromată și perfectă pentru a înmuia ușor straturile.

Este o prăjitură de tip „foi cu cremă”, care se așează frumos după câteva ore de stat la rece. Se porționează bine și arată elegant în platou, cu un gust echilibrat între dulce, ciocolată și foile ușor crocante la început.

Ingrediente:

  • 600 g făină albă,
  • 100 g untură,
  • 25 g zahăr vanilat,
  • 2 ouă întregi,
  • jumătate de linguriță de sare,
  • 2 plicuri de praf de copt,
  • aprox. 200 ml lapte.

Mod de preparare:

Frământăm ingredientele pentru aluat și coacem cele 6 foi pe dosul tăvii (dimensiunile interioare ale tăvii: 33×41 cm). Dacă folosim praf de copt în loc de amoniac, prăjitura poate fi tăiată imediat, nu trebuie să așteptăm și nici nu va avea un miros puternic.

Cremă: o scriu exact cum am făcut-o, mai bine să rămână puțină în plus: 1 litru de lapte, 400 g zahăr tos, 170 g făină albă, 40 g cacao (de tip olandez), 100 g unt – se adaugă în crema gata preparată, eu îl pun chiar congelat, fără să-l las să se înmoaie.

Crema se poate face și cu budincă: fierbem 2 plicuri de budincă de ciocolată în 1 litru de lapte și adăugăm jumătate de pachet de margarină Rama cât încă este caldă.

Această prăjitură se servește rece, după câteva ore (sau peste noapte) în frigider, timp în care foile se frăgezesc sub crema bogată.

Sfaturi utile:

Întinde foile subțiri și coace-le pe dosul tăvii, pentru un aspect uniform și manipulare mai ușoară.

Nu îți face griji dacă foile sunt ușor crocante la început – se vor înmuia perfect în cremă.

Pentru un aspect mai elegant, presară zahăr pudră sau glazură de ciocolată deasupra după răcire.

Tags: Prăjitură cu ciocolată

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară