Aceste turte sunt absolut delicioase, super pufoase si foarte bune la gust. Noi le mancam cu chefir, iaurt dar le folosim și in loc de paine sau pentru sandvisuri.
Turtele facute la cuptor sunt sanatoase, satioase si inlocuiesc cu succes painea. In plus, chiar se pastreaza foarte bine 2-3 zile (proaspete).
Cantitatea de lichid poate sa varieze in functie de faina pe care o folositi – daca este o faina mai „uscata” atunci e posibil sa aveti nevoie de putin mai multa apa.
Din toata aceasta cantitate de ingrediente mie mi-au iesit 10 turte destul de măricele însa daca vreti o cantitate mai mare, atunci puneti mai multe faina si mai multa apa.
Ingrediente necesare pentru turte:
- 490 g făină
- 20 g drojdie proaspata
- 320 ml apă caldă
- 1 linguriță ulei
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
Mod de preparare:
Fărâmițați drojdia, adăugați o linguriță de zahăr, făină și puțină apă caldă, amestecați bine și lăsați la loc cald timp de 10 minute.
Într-un bol mai mare, puneți cea mai mare parte a făinii, adăugați sarea și amestecul pe care l-ați făcut anterior. Adăugați puțin mai multă apă caldă și adăugați treptat restul făinii și amestecați. Când amestecul se omogenizeaza, transferați-l pe o suprafață de lucru și frământați aluatul timp de aproximativ 7 minute.
Ungeți un bol de sticlă cu ulei și așezați aluatul în el, acoperiti-l cu folie și lăsați-l să se odihnească.
Împărțiți aluatul în 10 bucăți, întindeți-le cu un sucitor și așezați-le într-un cuptor preîncălzit la 210 grade Celsius și coaceți timp de aproximativ 15 minute.
Poftă bună!