Turtițe incredibil de delicioase și ușor de preparat FĂRĂ ouă, ulei sau lapte (kefir)! Și este adevărat ceea ce spun, că toate lucrurile gustoase sunt simple! Aceste turtițe pufoase de post sunt frecvent intalnite la masa noastră… Le fac de mult timp. Și pentru rețetă, mulțumesc Evei.
Ingrediente pentru turtite:
- Făină de grâu – 2 căni
- Apă – 1.5 căni
- Drojdie uscată – 7 grame
- Zahăr – 1 lingură
- Sare – 1 linguriță
- Ulei (pentru prăjit) – 2 linguri
Mod de preparare:
Într-un bol, adăugați zahărul, sarea și drojdia. Turnați apă caldă, nu amestecați și lăsați-o timp de 5 minute până când drojdia se dizolvă.
Între timp, cerneți făina.
Acum, amestecați totul cu o lingură până devine omogen și adăugați făina! Amestecați din nou bine pentru a obține un aluat fără cocoloașe. Puteți realiza asta cu ușurință doar cu o lingură obișnuită.
Acoperiți bolul cu folie de plastic și lăsați-l într-un loc cald timp de jumătate de oră.
După jumătate de oră, aluatul va fi crescut semnificativ și va arăta așa…
Puteți începe să faceți turtitele. Încingeți bine o tigaie; puteți folosi una cu acoperire antiaderentă sau le puteți prăji în ulei de floarea soarelui. Personal, nu-mi place să prăjesc turtitele astfel încât să plutească în ulei, așa că pur și simplu ungem tigaia cu ulei folosind o perie de silicon și prăjim clătitele.
Acum, un punct foarte important – NU AMESTECAȚI ALUATUL!!! Iese așa… lipicios și elastic. Nu vă faceți griji. Luati o lingură din aluat și puneți-o in tigaia fierbinte!
Prăjiți turtitele pe ambele părți. Ies foarte pufoase! De aceea le numim turtițe pufoase!
Încercați aceste turtite pufoase de post! Veți fi mulțumiți de rezultat! Cu un minim de ingrediente, veți obține un rezultat minunat!
Sunt perfecte pentru un mic dejun în familie… Într-adevăr, soțul meu, care nu este fan al clătitelor și a turtelor tradiționale așa cum le cunoaștem noi, se bucură întotdeauna de aceste turtite pufoase pentru că le puteți servi cu garnituri sărate dar si dulci. Pofta buna!