Dacă există ceva care nu ar trebui să lipsească de pe masa ta festivă, este irezistibilul desert cu ciocolată, care transformă fiecare înghițitură într-o bucurie dulce. Poți deja să simți aroma de ciocolată care se răspândește din bucătăria ta?
Lasă-te inspirat(a) și pregătește acest desert fantastic de simplu, dar incredibil de delicios, a cărui rețetă este atât de bună încât a devenit un fenomen pe internet.
Coacerea tortului începe cu alegerea formei potrivite și pregătirea aluatului.
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă
- 150 g zahăr
- Un praf de sare
- 50 ml ulei
- 120 g făină albă
- 1 linguriță praf de copt
- 30 g pudră de cacao
- 100 g nuci măcinate
- 60 g zahăr (pentru nuci)
Bate ouăle cu 150 g zahăr și un un praf de sare. Adaugă treptat uleiul, făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Amestecă pentru omogenizare.
Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 35 de minute într-o formă de 18×28 cm tapetata cu hârtie de copt.
Prăjește 100 g nuci măcinate și 60 g zahăr la foc mediu până devin aurii. Lasă-le să se răcească pe hârtia de copt.
Scoate blatul răcit din formă și împarte-l în 3 părți.
Pentru cremă:
- 600 g cremă de branza
- 60 g zahăr (pentru cremă)
- 200 ml smântână lichidă (33% grăsime)
- 100 ml lapte
- 1 linguriță zahăr pudră (pentru lapte)
- 200 g ciocolată neagră
- 30 ml ulei vegetal
- Încă 100 g nuci prăjite (sau alune de padure) mărunțite (pentru decor)
Mod de preparare:
Pentru cremă, mixeaza crema de branza, 60 g zahăr, smântâna lichidă și adaugă nucile prăjite cu zahăr.
Amestecă zahărul pudră cu laptele si insiropeaza pe rand blaturile. Întinde crema peste prima parte de blat si nivelează. Repetă cu a doua și a treia parte a prajiturii. Lasă desertul să se odihnească în frigider timp de 2 ore.
Mărunțește grosolan 100 g nuci.
Topeste ciocolata cu uleiul într-un vas la bain marie sau la cuptorul cu microunde, adaugă nucile, amestecă și pune peste partea de sus a prajiturii. Nivelează.
Lasă desertul să se odihnească în frigider timp de 15 minute înainte de servire.
Poftă bună!