angela.
9 noiembrie (duminică), 2025
angela.

Care este diferenţa între infuzie şi decoct?

diferenta-intre-decoct-si-infuzie

M-am gândit că aveţi nevoie de puţin ajutor pentru a elucida acest mister 🙂 .

Cea mai rapidă metodă de pregătire a unui ceai este prepararea unei infuzii, din 1-2 linguriţe de ceai sau plante aromatice peste care se toarnă o cană de 250 de ml de apă fierbinte. Cana în care pregătiţi infuzia se lasă pentru 3 până la 5 minute după care lichidul se poate strecura şi îl puteţi bea.

Decoctul necesită ceva mai mult timp de pregătire deoarece presupune fierberea plantelor la foc mic pentru o perioadă de timp ce variează de la 20 până la 40 de minute, timp în care apa folosită ajunge undeva la jumătate din cantitatea iniţială. Uneori plantele ce vor fi folosite în decoct se lasă la înmuiat în apă timp de câteva ore, de obicei peste noapte, după care se fierb în aceaşi apă.

Pentru infuzii se folosesc părţile mai delicate ale plantelor, florile sau frunzele, în timp ce pentru decoct sunt utilizate tulpinile sau rădăcinile. În ambele cazuri este recomandată utilizarea apei filtrate sau a apei minerale plate, apa de la robinet poate fi tratată cu clor şi poate determina modificarea gustului.

Utilizare – infuzie si decoct

Infuziile se folosesc de obicei pentru uz intern, sunt ceva mai slabe, pe când decocturile sunt mai concentrate şi se utilizează mai ales pentru uz extern, băi de detoxifiere sau siropuri.

Pentru a păstra proprietăţile plantelor este recomandat ca imediat după preparare să acoperiţi cu o farfurioară sau un capac recipientele în care aţi pregătit atât infuziile cât şi decocturile.

Pentru pregătirea decocturilor nu folosiţi niciodată vase din aluminiu.

Sper că v-am ajutat în lămurirea marii dileme 🙂 , mâine voi reveni cu inforrmaţii despre pregătirea tincturilor, nu de alta dar vine peste noi primăvara şi trebuie să fim pregătiţi să îi primim darurile aşa cum trebuie.

Alte informații utile:

dulceata din conuri si portocale
Sfaturi Practice

Dulceață specială din conuri de pin și portocale – o combinație surprinzătoare

sirop natural de brad
Sfaturi Practice

Sirop natural din muguri de brad sau molid – beneficii multiple pentru sănătate

foloseste dolomita in gradina in loc de var
Casă și grădină

De ce să folosești dolomită în grădină în locul varului obișnuit – Avantajele clare explicate simplu

reteta clasica de socata
Sfaturi Practice

Rețetă clasică de socată cu lămâie – băutură răcoritoare și parfumată

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

cheesecake-cu-afine-oreo
Sfaturi Practice

Cheesecake cu afine și biscuiți Oreo: Fără gelatină și fără coacere

prajitura-piscoturi-crema-cu-iaurt
Sfaturi Practice

Prăjitură cu pișcoturi și cremă cu iaurt

prajitura-mere-crema-zahar-ars
Sfaturi Practice

Prăjitură de casă cu mere și cremă de zahăr ars – O rețetă genială

clatite-casa-fine-fragede-si-aromate
Sfaturi Practice

Clătite fragede, fine, moi și aromate – 325g făină, 5 ouă, 250 ml lapte, 50g unt și…

rulouri-bacon-oua-castraveti-umplutura
Sfaturi Practice

Rulouri Aperitiv din bacon (cu umplutură de ouă, castraveți și smântână)

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară