Când te întorci acasă târziu seara, îți este foarte foame, dar ultimul lucru la care ai vrea să te gândești este să stai ore întregi la aragaz, atunci acestă rețetă pentru o cină rapidă, ușoară și gustoasă este perfectă. Cu siguranță trebuie să încerci această rețetă de cartofi la cuptor cu broccoli, legume și brânză.
Pregătirea este foarte simplă și rapidă și o poate face oricine, chiar și un începător în bucătărie.
Ce vom avea nevoie:
- 4 cartofi
- 1 broccoli
- 1 linguriță de sare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei roșu
- 2 ardei verzi mici
- 8-10 roșii cherry
1. Pune cartofii într-o oală, adaugă apă, sare și fierbe-i la foc mic până devin moi.
2. Între timp, taie broccoli în buchețele, pune-l într-o oală, adaugă apă, sare și fierbe-l la foc mic până devine moale.
3. Când cartofii și broccoli sunt gata fierte, pune-le într-un vas de copt.
4. Apoi taie ceapa mărunt și pune-o într-o tigaie, adaugă morcovul ras și uleiul de măsline, gătește la foc mic câteva minute, apoi adaugă usturoiul zdrobit și mai gătește 2-3 minute.
Amestec:
- 4 ouă
- sare – după gust
- 5 linguri de ulei de floarea soarelui
- 130 g făină
- 400 ml lapte – (2 căni)
- pătrunjel – după gust
- mărar – după gust
- 100 g brânză
Dressing:
- 2-3 linguri de iaurt grecesc / smântână
- 1 lingură de ketchup
- 1 lingură de maioneză
- 2 căței de usturoi
- mărar – după gust
5. După aceea, adaugă morcovul fiert cu ceapa în vasul de copt împreună cu cartofii și broccoli – amestecă, apoi adaugă ardeiul roșu și verde tăiat fâșii – amestecă și adaugă roșiile cherry tăiate în jumătate.
6. Într-un bol sparge ouăle, adaugă sare și bate-le, toarnă uleiul de floarea soarelui, adaugă făina și amestecă continuu, apoi adaugă laptele treptat – amestecă și adaugă pătrunjelul sau mărarul tăiat mărunt – amestecă.
7. Toarnă amestecul peste legumele din vasul de copt și presară brânză rasă, cu cât mai multă brânză, cu atât mai bine.
8. Coace în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute la 180 °C.
9. Într-un bol pune iaurtul grecesc sau smântâna, ketchupul, maioneza – amestecă cu o lingură, apoi adaugă usturoiul zdrobit și mărarul tăiat mărunt – amestecă.
10. După ce timpul de coacere a trecut, verifică dacă ingredientele din vasul de copt sunt bine gătite și brânza s-a topit, iar dacă da, scoate vasul din cuptor.
11. Servește cartofii la cuptor cu broccoli, legume și brânză alături de dressingul pregătit și, mai ales, cu multă dragoste, cu multă poftă și bucurie – o cină gustoasă este gata pe masă!
Poftă bună!