angela.
24 iunie (marți), 2025
angela.

Prăjitura cu cremă de cafea, blat de cacao și frișcă se potrivește pentru orice ocazie

prajitura felii de cafea

Această prăjitură cu aromă intensă de cafea, cremă fină de vanilie și glazură bogată de ciocolată este un adevărat răsfăț pentru iubitorii de deserturi elegante și bine echilibrate. Blatul pufos, infuzat cu cafea instant, se combină perfect cu crema delicată, în timp ce frișca cu ciocolată adaugă un strat final irezistibil. Este genul de prăjitură care cucerește prin gust și aspect deopotrivă.

Este o alegere excelentă pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care vrei să impresionezi musafirii cu un desert rafinat, dar care nu cere tehnici complicate. Fiecare strat aduce o textură nouă și un contrast plăcut, iar rezultatul final este spectaculos și delicios.

Ingrediente aluat:

  • 6 ouă
  • 120 g zahăr pudră
  • 3 linguri cafea instant
  • 8 linguri apă fierbinte
  • 120 g făină albă
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao pudră
  • 2 linguri ulei

1. Aluatul: într-un bol, bateți ouăle cu zahărul pudră până devin spumă, apoi adăugați cafeaua amestecată cu apa fierbinte – bateți până se face o spumă consistentă.

2. În făină, încorporați praful de copt și cacao, apoi adăugați treptat în amestecul de ouă bătute, alternativ cu uleiul – obțineți un aluat omogen.

3. Așezați hârtie de copt într-o tavă de 32 x 30 cm și turnați aluatul obținut.

4. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute la 180 °C și lăsați-l să se răcească după ce s-a copt.

Ingrediente crema:

  • 2 plicuri praf de budincă vanilie
  • 6 dl lapte
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 200 g unt moale
  • 2 linguri rom
  • 100 g smântână acră

Glazura:

  • 350 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g ciocolată

5. Crema: Amestecați praful de budincă cu laptele și zahărul pudră, apoi gătiți un budincă groasă, pe care o lăsați să se răcească după ce o preparați.

6. Bateți untul moale cu romul și praful de cafea până devine spumă, apoi adăugați treptat în budinca rece, amestecând continuu. După aceea, adăugați smântâna acră și mixați până obțineți o consistență cremoasă.

7. Ungeți blatul rece cu cremă și întindeți peste cremă frișca bătută cu ciocolata topită și ușor răcită.

8. Serviți cu dragoste, multă poftă și eleganță.

Prietenii, vă dorim poftă bună!

Tags: Prăjitură cu cafeaPrăjitură cu ciocolată

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară