angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Gogoși de casă: după părerea mea sunt cele mai pufoase și mai bune. Voi ce ziceți?

cele mai bune si pufoase gogosi

Gogoșile umplute cu dulceață sunt un desert clasic, perfect pentru momentele de răsfăț sau pentru a adăuga o notă dulce oricărei mese. Aceste mici delicii aurii și fragede, cu un interior moale și umplutură de dulceață, sunt ideale pentru orice ocazie.

Aluatul se frământă ușor și devine extrem de pufos după dospire, iar combinația de vanilie și alcool adaugă o savoare subtilă, ce face ca fiecare mușcătură să fie deosebită. După ce sunt prăjite până devin aurii și crocante, gogoșile sunt presărate cu zahăr pudră sau glazurate, transformându-le într-un desert irezistibil.

Ingrediente (pentru aproximativ 20 de bucăți)

  • 500 g făină albă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 5 gălbenușuri
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de zahăr
  • 100 g unt topit
  • 1 păhărel de alcool (spirtoase)
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1/2 linguriță de sare
  • dulceață pentru umplutură
  • zahăr pudră pentru presărat sau glazură


Gogoși pufoase

Mod de preparare

Prepară aluatul – într-un bol, pune drojdia fărâmițată, presară 1 lingură de zahăr și 3 linguri de făină. Toarnă apoi 1/4 cană de lapte călduț și amestecă până când drojdia se dizolvă. Acoperă cu un prosop curat și lasă deoparte într-un loc cald timp de 15 minute, pentru a dospi.

Adaugă ingredientele rămase: restul de făină, laptele rămas, zahărul, gălbenușurile, untul topit, semințele din batonul de vanilie (taie batonul pe lungime și scoate semințele cu un cuțit), alcoolul și sarea.

Frământă aluatul câteva minute până devine neted și elastic. Acoperă din nou și lasă-l la dospit pentru aproximativ o oră, până își dublează volumul.

După acest timp, pune aluatul dospit pe o suprafață presărată cu făină și frământă-l ușor timp de 2-3 minute pentru a scoate bulele de aer.

Împarte aluatul în aproximativ 20 de porții. Aplatizează fiecare bucată într-un disc și pune în mijloc o lingură generoasă de umplutură.

Sigilează bine discurile de aluat și așază-le pe o tavă presărată cu făină, cu partea sigilată în jos. Modelează aluatul în formă de bilă. Lasă-le din nou la dospit pentru încă 30 de minute.

Într-o oală mare și lată, încălzește uleiul până ajunge la temperatura de 180°C. Pune gogoșile dospite în uleiul încins, pe rând, și prăjește-le timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Scoate gogoșile prăjite cu o lingură cu găuri și așază-le pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.Gogoși aurii

Tags: Rețete de gogoși

Alte informații utile:

varza-murata-5
Conserve și murături

Boabele de porumb – Secretul neașteptat pentru o varză murată perfect și o moare limpede

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară