angela.
22 iunie (duminică), 2025
angela.

Ciorbă de cartofi, ardei și smântână – hrănitoare și bună

ciorba cu legume si smantana

Această supă cremă de legume vă va încălzi și vă va încânta cu gustul său bogat și textura fină. Combinația de legume proaspete, cartofi și smântână creează o experiență delicioasă pe care o va aprecia întreaga familie. Pregătiți-o rapid și ușor din ingrediente accesibile și bucurați-vă de momente de relaxare cu o bol de supă călduroasă.

Ingrediente necesare:

  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roșu dulce
  • 1 ardei galben dulce
  • 2 cartofi
  • 1 l apă (5 căni)
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)
  • 500 ml apă (2,5 căni)

Alte ingrediente:

  • 50 g paste
  • pătrunjel proaspăt (după gust)

Amestec de ouă cu smântână:

  • 2 ouă
  • 100 g smântână acră

Mod de preparare:

1. Pregătirea bazei: Mai întâi, curățați o ceapă mai mare și tăiați-o mărunt. Încălziți o tigaie adâncă sau o oală pe foc mediu și adăugați uleiul de măsline. Când uleiul este fierbinte, adăugați ceapa tăiată și căliți-o ușor aproximativ 2 minute, până când devine moale și începe să miroasă.

2. Între timp, pregătiți morcovii: spălați-i, curățați-i și dați-i pe răzătoarea mare. Apoi, adăugați morcovii la ceapa călită și continuați să-i căliți încă 3 minute, până când morcovul începe să se caramelizeze ușor.

3. Luați ardeiul roșu și galben, îndepărtați semințele, apoi tăiați-le în cuburi și adăugați-le în oală la ceapă și morcov. Amestecați bine, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 5 minute. Astfel, legumele se vor combina frumos și vor dezvolta un gust plăcut.

4. Între timp, curățați cartofii, tăiați-i în cuburi mai mari și adăugați-i în amestecul de legume călite. Adăugați apoi 1 l de apă, condimentați cu sare și piper negru după gust și amestecați bine.

Supă cremă de legume cu cartofi, ardei și smântână: prânz sau cină caldă pe masă!

5. Acoperiți oala cu capac și lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute, pentru ca cartofii să înceapă să se înmoaie și legumele să se combine perfect.

6. După această perioadă, adăugați încă 500 ml apă și puneți pastele în supă. Amestecați din nou, acoperiți oala cu capac și lăsați să fiarbă încă 12 minute, până când pastele sunt fierte.

7. Când pastele sunt gata, adăugați o mână de pătrunjel proaspăt tocat și amestecați ușor pentru a distribui ierburile în toată supa.

Supă cremă de legume cu cartofi, ardei și smântână: prânz sau cină caldă pe masă!

8. Pregătirea amestecului de ouă cu smântână: Spargeți ouăle într-un bol, adăugați smântâna acră și amestecați bine până obțineți un amestec omogen.

9. Luați oala de pe foc și scoateți o ladă de supă, pe care o adăugați cu grijă în amestecul de ouă, pentru a echilibra temperatura. Apoi, turnați treptat acest amestec înapoi în oală cu supa și amestecați bine. Ouăle și smântâna vor crea o textură fină și cremoasă, iar supa va avea un gust bogat.

Supă cremă de legume cu cartofi, ardei și smântână: prânz sau cină caldă pe masă!

10. Serviți ciorba fierbinte.

Prietenilor, vă dorim poftă bună!

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

sirop si dulceata din muguri si conuri de pin
Rețete

Sirop din muguri tineri de pin sau dulceață din conuri – care e mai bun?

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară