angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Cuburi cu banane: o prăjitură foarte cremoasă, cu blat pufos și moale

cuburi-cu-banane-grozave

Această prăjitură cu banane și cremă fină este o alegere perfectă pentru iubitorii de deserturi dulci și cremoase. Blatul de cacao, ușor și pufos, se combină perfect cu crema delicioasă de ciocolată, iar bananele adaugă o notă de prospețime și dulceață, făcând fiecare mușcătură o adevărată plăcere. Este un desert care cucerește de la prima gustare și este ideal pentru a fi servit atât la mesele de familie, cât și la întâlnirile cu prietenii.

Cu o preparare simplă și rapidă, această rețetă este perfectă pentru orice moment al zilei. Crema de ciocolată se topește în gură, iar bananele, tăiate rondele, adaugă nu doar un gust irezistibil, dar și o textură frumoasă și ușor de integrat în prăjitură. O alegere deosebită pentru cei care apreciază combinațiile delicioase și deserturile care se fac rapid și cu ingredientele la îndemână.

Dacă vă plac prăjiturile cremoase și aroma bananelor, atunci aceasta este rețeta perfectă pentru voi!

Ingrediente:

Pentru blat:
▪ 6 ouă
▪ 100 g zahăr
▪ 3 linguri de apă
▪ 50 g făină albă
▪ 15 g cacao pudră
▪ 1 plic de praf de copt

Pentru cremă:
▪ 300 ml lapte
▪ 35 g făină albă
▪ 50 g zahăr
▪ 100 g ciocolată pentru gătit
▪ 200 g unt

Pentru decor:
▪ 4 banane
▪ 2 plicuri de frișcă
▪ 250 ml lapte

Mod de preparare:

Bateți ouăle și zahărul până devin spumoase, adăugați apa, făina amestecată cu praful de copt și cacaua, apoi încorporați ușor.
Turnați compoziția într-o tavă unsă și tapetată cu făină (dimensiuni 21×35 cm) și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute.

Amestecați făina și zahărul cu puțin lapte rece, apoi fierbeți în restul de lapte clocotit, în care ați topit deja ciocolata. Fierbeți câteva minute, amestecând continuu, apoi lăsați crema să se răcească, amestecând ocazional.
În crema răcită, încorporați untul moale și amestecați bine până obțineți o textură omogenă.

Puneți crema peste blatul răcit, așezați deasupra bananele tăiate rondele și întindeți frișca preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Sfat:
Stropiți bananele cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea acestora.

Prăjitură cu banane

Tags: Prăjitură cu ciocolatăPrăjitură cu frișcă

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post – se topesc în gură pur și simplu

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară