angela.
23 mai (vineri), 2025
angela.

Prăjitură fină cu pandișpan pufos, fructe și cremă de vanilie

prajitura cu pandispan pufos si fructe

Această prăjitură cu caise și cremă de vanilie este o alegere perfectă pentru orice ocazie specială sau pur și simplu pentru a vă răsfăța cu o gustare delicioasă. Blatul ușor și pufos, însiropat cu suc din compot de caise, formează baza ideală pentru o cremă fină de vanilie, iar caisele din compot adaugă o notă de fructe dulci și aromate.

Combinația dintre crema de vanilie și smântâna fermentată face ca textura prăjiturii să fie incredibil de cremoasă și moale. Frișca instant adaugă un plus de prospețime și un aspect elegant prăjiturii, transformând-o într-o adevărată operă culinara.

Este un desert care aduce un echilibru perfect între dulce și acrișor, având un gust rafinat care va impresiona orice iubitor de prăjituri.

Ingrediente blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină albă
  • 1 plic de praf de copt
  •  coajă rasă de lămâie

Preparare:

Bateți albușurile spumă tare, adăugând treptat zahărul. Reduceți viteza mixerului la minim și încorporați gălbenușurile, unul câte unul, apoi făina, praful de copt și coaja rasă de lămâie.

Amestecați ușor până la omogenizare. Turnați compoziția într-o tavă (35 x 23 cm) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20 de minute.

Sirop:

  • 100 ml suc din compot de caise

Preparare:

Turnați sucul fierbinte peste blatul copt.

Cremă:

  • 1000 ml lapte
  • 3 plicuri de budincă de vanilie
  • 10 linguri de zahăr
  • 3 smântâni fermentate (540 g)
  • 1 conservă de compot de caise

Preparare:

Din cantitatea totală de lapte, separați o cantitate mică pentru a dizolva praful de budincă. Restul de lapte se fierbe cu zahărul. Adăugați amestecul de budincă dizolvată și fierbeți, amestecând continuu, până se îngroașă.

Luați de pe foc și încorporați smântâna fermentată în crema fierbinte. Tăiați caisele din compot în felii și așezați-le peste blat. Turnați crema peste caise și lăsați să se răcească bine.

Și în plus:

  • 2 plicuri de frișcă instant
  • 200 ml lapte

Preparare:

Decorați prăjitura cu frișcă, conform instrucțiunilor de pe plic, utilizând 200 ml lapte.

Prăjitură cu blat pufos și fructe

Tags: Desert cu vaniliePrăjitură cu frișcă

Alte informații utile:

prajitura cu crema de lamaie si cocos
Prăjituri

Tort de vanilie cu cremă de lămâie și cocos: extraordinar de cremos și aromat

prajitura margo
Prăjituri

Prăjitura Margo – un desert la cană cu aspect elegant și gust deosebit

budinca de vanilie cu caramel si banane
Prăjituri

Desert rapid la pahar cu vanilie, lapte condensat și banane caramelizate

desert fara coacere cu ciocolata si mascarpone
Prăjituri

Tort de ciocolată: fără coacere, cu cremă mascarpone

prajitura Paula cu piersici
Prăjituri

Prăjitură PAULA cu piersici și cremă de vanilie: un desert aromat și îmbietor!

prajitura cu budinca si biscuiti
Prăjituri

Prăjitură fără coacere cu budincă, biscuiți și frișcă: Gata în 15 minute!

desert cu ricotta si piersici
Prăjituri

Desert cu piersici, ricotta și cremă pufoasă: O prăjitură ușoară și proaspătă, ideală pentru petreceri

prajitura cu vanilie si frisca
Prăjituri

Îți lingi degetele: Desert delicios cu cremă aromată și bezea pufoasă deasupra

tort cu crema de lapte condensat si ciocolata
Prăjituri

Tort perfect de cacao cu cremă de lapte condensat și glazură de ciocolată

desert cu budinca de vanilie si blat pufos
Prăjituri

Desert cu budincă de vanilie, nuci și cocos: neapărat trebuie să îl încercați!

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

gogosi-pufoase-de-post-simpli-si-buni

Gogoși pufoase de post

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Iahnie cu boia de ardei

Fasole BĂTUTĂ cu Ceapă și Usturoi – REȚETĂ de POST

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară