Asa cum mediul inconjurator suferan din cauza poluaraii, tot astfel si organismul este afectat de o mare cantitate de substante toxice.
Daca nu ii oferim sansa sa se debaraseze de toate aceste deseuri, il supunem unei adevarate traume care poate avea drept cauze boli foarte grave. De fapt, capacitatea organismului de a se detoxifia este un indiciu al nivelului de sanatate al unei persoane.
O cura de detoxifiere eficeinta cuprinde o dieta alimentara menita sa solicite la minimum funcitiile organismului, un consum sufiecient de lichide – multa apa, sucuri de legume si de fructe (sucul de mere, morcovi si telina).
De asemnea, suplimentele probiotice si cele care contin acizi alfa-lipoic (care refac rezervele de vitamina C si E) ajuta in cura de detoxifiere.
O cura de detoxifiere care iti va purifica organismul de toate toxinele acumulate in timpul iernii este recomandata,in special, la inceputul primaverii, cand corpul este mult mai receptiv la o astfel de transformare.
Este foarte important sa-ti alcatuiesti un meniu format din alimente care stimuleaza procesul de detoxifiere; nu omite din acesta lista capsunile, ciresele, ridichiile, papadia, sparanghelul, morcovul, ananasul, fasolea verde, castravetele si sfecla rosie.
Un meniu echilibrat ar trebui sa arate cam asa:
- dimineata
- improspateaza-te cu un bol de capsuni suculente ( 35cal/ 100gr);
- un bol de lapte de soia cu cereale ( musli bio);
- un ceai de cozi de cirese.
- pranz
o salata preparata din frunze de papadie ( 39kcal/ 100gr),sfecla rosie ( 40kcal/ 100gr),castravete ( 10kcal/ 100gr),ridichii ( 15kcal/ 100gr) si o lingura de ulei de rapita ( bogat in omega 3).
- cina
- un suc purifiant de morcov ( 33kcal/ 100gr);
- fasole verde (30kcal/ 100gr), morcovi la abur si o portie de 50gr de orez integral.
Cum sa-mi detoxifiez pielea si plamanii:
Pentru detoxifierea pielii este recomandata sauna iar, pentru cea a plamanilor, alergarile usoare in parc sau plimbarile in zone cat mai putin poluate, inspirand si expirand profund.