Nu mai e mult pana la Paste asa ca, daca petreci aceasta sarbatoare acasa, ar fi bine sa incepi deja sa te gandesti la meniul de Paste. Daca esti in cautare de retete traditionale de Paste, lasa-ti privirea sa „cada” pe acest articol in care echipa noastra iti propune o inedita si usoara reteta de tocana de miel tocmai buna de pregatit de Paste si te sfatuieste cum se face aceasta delicioasa tocana de miel cu cartofi.
Pentru a face tocana de miel cu cartofi ai nevoie de:
- 1 kg de carne de miel taiata cuburi;
- o jumatate de cana de unt ( cam 2-3 linguri);
- 2 cepe taiate;
- 1 catel de usturoi;
- sare;
- piper negru;
- o jumatate de cana de pulpa de rosii
- 3 cartofi taiati cuburi.
Timp de pregatire: 25 minute. Timp de coacere: 1 ora si 40 de minute
Cum se face tocana de miel cu cartofi
Pune untul intr-o cratita si topeste-l la foc mic, adauga carnea si caleste-o. Cand carnea a devenit aurie scoate-o din cratita si pune-o deoparte, intr-un bol.
In untul ramas in cratita adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana ce devin usor aurii, pune sare si piper dupa gust, toarna si pulpa de rosii si coace totul pentru cateva minute.
Pune apoi carnea de miel in cratita, adauga apa atat cat sa acopere carnea si lasa sa fiarba la foc mediu timp de circa 1 ora sau pana cand carnea este fiarta. Spre sfarsitul fierberii adauga cartofii cuburi si lasa sa fiarba pana cand acestia rezulta fierti.
Serveste tocana de miel ca atare sau cu un fir de ceapa verde si cu un pahar de vin de buna calitate.
Pofta buna si Paste fericit!