angela.
7 noiembrie (vineri), 2025
angela.

Rețetă Tocană de Miel cu Cartofi – Cea mai Gustoasă Tocană Pe Care Am Încercat-o

Tocană-de-Miel-cu-Cartofi

Nu mai e mult pana la Paste asa ca, daca petreci aceasta sarbatoare acasa, ar fi bine sa incepi deja sa te gandesti la meniul de Paste. Daca esti in cautare de retete traditionale de Paste, lasa-ti privirea sa „cada” pe acest articol in care echipa noastra iti propune o inedita si usoara reteta de tocana de miel tocmai buna de pregatit de Paste si te sfatuieste cum se face aceasta delicioasa tocana de miel cu cartofi.

Pentru a face tocana de miel cu cartofi ai nevoie de:

  • 1 kg de carne de miel taiata cuburi;
  • o jumatate de cana de unt ( cam 2-3 linguri);
  • 2 cepe taiate;
  • 1 catel de usturoi;
  • sare;
  • piper negru;
  • o jumatate de cana de pulpa de rosii
  • 3 cartofi taiati cuburi.

Timp de pregatire: 25 minute. Timp de coacere: 1 ora si 40 de minute

Cum se face tocana de miel cu cartofi

Pune untul intr-o cratita si topeste-l la foc mic, adauga carnea si caleste-o. Cand carnea a devenit aurie scoate-o din cratita si pune-o deoparte, intr-un bol.

In untul ramas in cratita adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana ce devin usor aurii, pune sare si piper dupa gust, toarna si pulpa de rosii si coace totul pentru cateva minute.

Pune apoi carnea de miel in cratita, adauga apa atat cat sa acopere carnea si lasa sa fiarba la foc mediu timp de circa 1 ora sau pana cand carnea este fiarta.  Spre sfarsitul fierberii adauga cartofii cuburi si lasa sa fiarba pana cand acestia rezulta fierti.

Serveste tocana de miel ca atare sau cu un fir de ceapa verde si cu un pahar de vin de buna calitate.

Pofta buna si Paste fericit!

Tags: Rețete cu carne de miel

Alte informații utile:

reteta-ciorba-de-burta
Bucătărie

Rețetă de Ciorbă de Burtă ORIGINALĂ – Oase, Măduvă și Tot ce Trebuie!

vinete-la-borcan
Bucătărie

Vinete la borcan perfecte pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt foarte gustoase

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce
Bucătărie

Dulceață de Caise cu Apă Mierală – Deosebit de Aromată și Moderat de Dulce

Topirea corecta a ciocolatei
Bucătărie

Cum să topim corect ciocolata pentru prăjituri – ce greșeli să eviți

iaurt-de-casa
Bucătărie

Rețetă de iaurt de casă – Se face din 2 l de lapte, maia și smântână

inghetata-de-casa
Bucătărie

Înghețată (GELATO) de CASĂ cu CĂPȘUNE – Rețeta Mea SPECIALĂ

faina-ochiuri
Bucătărie

Pune FĂINĂ în TIGAIE atunci când PRĂJEȘTI OUĂ. Află DE CE Bucătarii Profesioniști Fac Acest Lucru

sorici-pareri
Bucătărie

Mihaela Bilic: ȘORICUL nu ÎNGRAȘĂ, Este o sursă EXCELENTĂ de COLAGEN de cea mai înaltă calitate

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Leave Comment
  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

reteta de aluat de post

Rețetă de aluat de post: perfect pentru pizza, plăcinte, gogoși

sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de Post. Rapidă și foarte gustoasă

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

TURTE de POST – După o Rețetă VECHE. Așa le făcea BUNICA

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară