Am decis sa va prezint aceasta reteta de prajitura Tosca reinterpretata pentru ca sunt foarte multe persoane care nu apreciaza macul in blatul prajiturilor. Aceasta varianta de Tosca are un blat alb si unul cu cacao, crema de vanilie si un strat delicios de ganache de ciocolata.
Este o reteta minunata, foarte usor de facut, foarte gustoasa si perfecta pentru persoanele care vor sa manance o prajitura Tosca buna dar sa nu contina mac.
Ingrediente pentru blatul alb:
- 6 albusuri, 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina alba
- 1 plic de praf de copt
- 100 gr fulgi de nuca de cocos
Ingrediente pentru blatul de cacao:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 90 gr de faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingura de cacao fina
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 6 galbenusuri
- 100 gr zahar, 1 zahar vanilat + esenta de vanilie
- 600 ml de lapte
- 15 gr de amidon de porumb
- 100 gr unt, un praf de sare
Pentru topping aveti nevoie de 200 gr de ciocolata neagra sau cu lapte si 50 ml de smantana lichida.
Mod de preparare:
Blatul cu nuca de cocos – se mixeaza foarte bine albusurile pana devin o bezea ferma, adaugand zahar trepatat si un praf de sare. Se adauga ingredientele uscate si se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza totul foarte bine. Atentie sa nu amestecati prea mult pentru ca se lasa bezeaua.
Puneti totul intr-o tava de 25×35 cm si coaceti 10 minute la 180 grade. Verificati cu scobitoarea inainte de a scoate din cuptor.
Blat de cacao – Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare dupa care se adauga galbenusurile, pe rand. Se adauga ingredientele uscate si cernute, se amesteca cu o spatula cu miscari de jos in sus pana devine omogen.
Totul se coace la 180 grade, timp de 15 minute, peste blatul cu nuca de cocos. Testati cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.
Crema de vanilie – frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati 100 ml de lapte, amidonul si amestecati. Restul de lapte se pune la fiert iar cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de oua. Se lasa la fiert pana cand crema devine omogena si consistenta. Se adauga extractul de vanilie si se lasa la racit, acoperita cu folie de plastic pentru a nu face crusta.
Cand inca este calduta, se adauga untul taiat cubulete si se mixeaza foarte bine pana cand devine o crema aerata.
Pentru montarea prajiturii – se pune crema peste blaturi, se intinde uniform si se glazureaza cu ciocolata topita. Pentru ornare puteti folosi fulgi de ciocolata sau fulgi de cocos.
Daca vreti sa faceti totusi o Tosca originala (desi va garantez ca reteta prezentata de mine mai jos este una exceptionala) va recomand sa va uitati la un video foarte bun in care se explica pas cu pas cum se face,