angela.
11 iulie (vineri), 2025
angela.

Plăcinte de cartofi cu usturoi și măghiran

Turte cu maghiran

Ceva tradițional 🙂 Uneori, bucătăria bunicilor noastre este cea mai bună. Eu nu prăjesc plăcintele (turtele) de cartofi în cantități mari de ulei, ci le prăjesc în puțină untură și ne plac cel mai mult așa.

Nu trebuie să fie crocante și prăjite, ci doar aurii frumos, iar alături un pahar de lapte și burticile noastre sunt fericite.

Ingrediente necesare:

  • 5 cartofi mari
  • aproximativ 1 și 1/2 căni făină
  • 1 ou
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 lingură măghiran
  • sare după gust

Mod de preparare:

Fierbeți cartofii în coajă în apă sărată până se înmoaie.

Îi curățați cât sunt încă calzi, îi radeți și adăugați sare, usturoiul zdrobit, măghiranul, oul și făina.

Frământați un aluat nelipicios, adăugând făină dacă este necesar.

Întindeți aluatul și decupați cercuri. Prăjiți plăcintele pe o tigaie ușor unsă cu untură până devin aurii.

Aceste plăcinte de cartofi sunt perfecte pentru a fi savurate ca gustare sau ca fel principal, aducând un strop de nostalgie și tradiție în bucătăria voastră.

Poftă bună!

Cateva sfaturi:

Temperatura uleiului: Dacă folosiți ulei în loc de untură, asigurați-vă că este suficient de încins înainte de a pune plăcintele în tigaie. Uleiul trebuie să fie fierbinte, dar nu să fumege, pentru a obține plăcinte aurii și crocante la exterior, dar moi și gătite uniform în interior.

Consistența aluatului: Ajustați cantitatea de făină astfel încât aluatul să nu fie prea moale sau prea tare. Un aluat prea moale se va lipi de mâini și va fi dificil de modelat, în timp ce unul prea tare va face plăcintele dense și greu de mestecat. Adăugați făina treptat și frământați până obțineți un aluat elastic și nelipicios.

Adăugarea usturoiului: Pentru un gust mai intens, puteți zdrobi usturoiul și să-l lăsați să stea câteva minute înainte de a-l adăuga în aluat. Acest lucru permite aromelor să se dezvolte și să ofere plăcintelor un gust mai puternic de usturoi.

Tags: Retete de placinte

Alte informații utile:

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de lămâie fină și aromată pentru torturi delicioase

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de caramel cu unt făcută acasă, simplă și gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Cremă de vanilie ușoară și perfectă pentru orice desert

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Conserve și murături

Dulceață de morcovi delicioasă și surprinzător de gustoasă

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri
Prăjituri

Frișcă naturală de casă, pufoasă și gata în câteva minute

crema-ciocolata
Prăjituri

Cremă de ciocolată cremoasă și irezistibilă pentru prăjituri

tinctura de brad cu alcool
Rețete

Tinctură medicinală din muguri de molid sau de brad – simplă și eficientă

gem din conuri de brad
Rețete

Gem de casă din conuri tinere de brad – iese aromat, moale și sănătos

dulceata de conuri si lamaie
Rețete

Dulceață din conuri de pin/brad și lămâie – gust delicios și multe beneficii

gem aromat cu conuri de brad
Rețete

Dulceață delicioasă din conuri verzi de pin, făcută acasă

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
sarmale cu hrisca si orez

Sarmale de post cu hrișcă: Gust perfect ca al celor cu carne

tort sanatos de curmale si ciocolata

Fără zahăr și fără făină – Prăjitură sănătoasă cu ciocolată! Este și de post

Clatite dospite de post

Clătite dospite DE POST – foarte moi și pufoase. Merită încercate!

Pilaf dulce de post

Pilaf dulce delicios cu fructe proaspete și fructe uscate! Rețetă de post!

Turte de post

Lipii făcute în casă (turte) – la cuptor – super pufoase și bune – DE POST

Ciorba de post

Ciorbă de legume – rețetă de post: gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit

Cozonac cu mac

Cozonac cu umplutură de mac: de post – în Moldova i se spune „învârtită cu mac”

Supa de legume

Supa de legume și linte: Delicioasă și rapid de pregătit! Rețetă de post!

Chiftele de linte

Cele mai bune chiftele de linte: rețetă DE POST. Extraordinar de gustoase și sățioase

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Prajitura Medana

Prăjitura Medana – de post – pufoasă și absolut minunată

Varza calita, de post

Varză călită – rețetă de post. Iese extraordinar de bună și gustoasă!

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci – Rețetă de post, rapidă și foarte gustoasă

Chec cu cacao de post

Chec pufos cu cacao – DE POST – o rețetă ușoară cu un rezultat deosebit de gustos

Salată de vinete cu legume – un preparat gustos și consistent pentru iarnă

Turtite de post

Turtițe pufoase și moi, de post – fără ouă sau lapte

Placinte moi cu umplutura de varza

Plăcinte cu varză DE POST – întotdeauna moi și pufoase

Chec zebra de post

Chec zebră DE POST, cu portocale și cacao – un desert pufos și aromat

Placinte de post cu varza

Plăcinte de post, cu varză: foarte sățioase și pufoase

Turte de casa pufoase

Turte pufoase făcute acasă: o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Rețetă de post

  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre
  • Privacy Policy

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară