Plăcintele cu cartofi sunt una dintre cele mai iubite mâncăruri, savurate cu mare plăcere de întreaga familie. Împărtășesc cu voi rețeta unor plăcinte foarte moi și pufoase, realizate dintr-un aluat simplu și rapid pe bază de apă clocotită.
Ingrediente necesare:
- Apă clocotită – 250 ml
- Sare – 1 linguriță
- Zahăr – 1 lingură
- Drojdie – 10 g
- Ulei de floarea-soarelui – 3 linguri
- Gălbenușuri – 3 bucăți
- Făină – 3 linguri
- Făină – 600 g
- Apă – 250 ml
- Piure de cartofi – din 6 cartofi
- Ciuperci prăjite cu ceapă
Procesul de Preparare :
Fierbeți cartofii în apă sărată și transformați-i în piure.
Prăjiți ciupercile cu ceapa tăiată mărunt. Amestecați piureul de cartofi cu ciupercile prăjite și lăsați să se răcească.
Într-un bol, amestecați sarea, zahărul, făina (3 linguri) și uleiul de floarea-soarelui (3 linguri), apoi turnați apa clocotită. Frământați aluatul până devine omogen. Lăsați să se răcească.
Adăugați gălbenușurile, drojdia și apa la temperatura camerei. Amestecați bine.
Cerneați făina (600 g) și adăugați-o treptat în aluat.
Sfat: Nu adăugați mai mult de 630 g de făină pentru a nu face aluatul prea dens. Aluatul trebuie să fie lipicios.
Acoperiți aluatul cu folie alimentară și puneți-l în frigider pentru 1 oră.
Ungeți masa și mâinile cu ulei. Formați plăcintele, adăugați umplutura și sigilați bine marginile. Ar trebui să obțineți aproximativ 16 plăcinte.
Încălziți uleiul și prăjiți plăcintele la foc mic câteva minute pe fiecare parte.
Când formați plăcintele, aluatul va fi ușor lipicios, dar ungiți bine mâinile cu ulei, formați-le rapid și prăjiți-le.
Datorită faptului că aluatul este puțin lipicios, plăcintele vor fi moi în interior și crocante la exterior.
Poftă bună!